Pesto alla genovese

PESTO OG TAPANADER

Vi kender den bare som pesto. Men retteligt bør den skønne, grønne sauce omtales pesto alla genovese, og den er så absolut Genovas mest berømte bidrag til verdensgastronomien. Pesto betyder i al sin enkelhed ’at knuse’, og det er jo lige, hvad man gør med en blanding af duftende basilikum, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, salt og enten Parmigiano Reggiano eller den lokale Pecorino Sardo (fåreost). Man mener, at pestoen går helt tilbage til romertiden, men pesto alla genovese, som vi kender den i dag, omtales første gang i Giovanni Battista Rattos kogebog La Cuciniera Genovese i 1863. I Supermarco fører vi udelukkende de allerbedste pestoer fra producenter, der udviser stor kærlighed til produkterne og de naturlige råvarer, de er sammensat af.

IL PESTO DI PRA’

Her taler vi ganske enkelt om pestoernes konge. Vi er helt forelskede i smagen af denne pesto, der stammer fra en familiegård i Serra sul Mare. Den har mere end 200 års historie bag sig, og det særlige mikroklima giver den skønne basilikum en helt fantastisk smag og skøn farve. Vi kan kun tilføje: Prøv den! Du finder ikke en magen til.

MARABOTTO

Marabotto Giacomo e Figli er et familiedrevet firma, der i tre generationer har produceret de lækreste specialiteter fra Piemonte, og som du altid kan finde på hylderne i Supermarco.

Virksomheden blev grundlagt i 1951 af Antonio Marabotto, og det blev til et par flytninger fra Cuneo over Borgo San Dalmazzo til Spinetta, hvor den ligger i dag. I dag drives det af Iolanda, Marco og Francesco, der foruden de kendte klassikere også udvikler nye opskrifter til glæde for alle os, der ikke kan undvære smagen af italiensk topkvalitet.

Vil du vide mere?

Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til. 

Artikler

Hvad er Mortadella?

Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må således påhæfte pølsen PGO-mærkatet. Men det er ekstremt vigtigt at gøre sig klart, at blot fordi den har

Læs mere »
Artikler

Ostens alkymister

I dag indsamler man den fineste mælk fra flere end 100 mælkebønder, som bliver forarbejdet, pakket og distribueret af over 200 medarbejdere, men kerneværdierne er

Læs mere »