Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara er en klassisk romersk ret, der er elsket verden over. Men desværre er den ægte Carbonara ofte blevet forvansket og tilpasset med alt fra fløde og ærter til champignon og løg.

Vi vil gerne forklare, hvad der skal til for at lave en ægte italiensk Spaghetti Carbonara.

Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at ægte Carbonara ikke kan laves uden den autentiske hovedingrediens – Guanciale; en Carbonara er ikke en rigtig carbonara, hvis den ikke er lavet med Guanciale. Den går med andre ord ikke at lave med hverken bacon, pancetta eller … oh gru, skinketern eller det, der er værre.

Guanciale er en sammensætning af guance di maiale – altså svinekæber. Og den kan fås både affumicata (røget), med peber og naturligvis uden noget.

Guanciale, som bruges til Spaghetti Carbonara

Vi oplever jævnligt, at en danskere bliver bekymrede over fedtmængderne, men vi må bare sige, at det er heri smagen er koncentreret, og så bruger man i øvrigt kun ganske små mængder af det i retten. I det hele taget spiser man meget mindre kød i Italien, end vi gør i Danmark.

Traditionelt set består Carbonara også af æg, pecorino ost og sort peber. Dette er de nødvendige ingredienser for at skabe den autentiske og cremede Carbonara-sauce. Her du kan læse en Spaghetti Carbonara opskrift

I næste afsnit kan du læse lidt om Italiensk mad og Danmark, men før det, et citat fra vores blogindlæg Da den italienske mad indtog Danmark :

“Det første pizzeria i Danmark åbner i Herning i 1978. Det hedder Pizzeria Herning. I 1981 åbner Rimini på Amagerbrogade, og nu kan også københavnerne spise pizza, når de går på restaurant.”

Det italienske køkken

Det italienske køkken har en dybt forankret historie og tradition, der strækker sig tilbage i århundreder. Denne kærlighed til maden og respekten for oprindelsen og udførelsen af retterne er nærmest religiøs for italienerne. Det er en kultur, hvor man sætter pris på enkelheden i ingredienserne og håndværket bag hver mundfuld.

Det italienske køkkens indtog i Danmark er blevet mødt med åbne arme af madentusiaster overalt. Vi er glade for at være en del af denne bevægelse og ønsker at viderebringe vores passion og stolthed for ægte italiensk mad til jer. Vi vil ikke blande os i, hvad du gør med dine varer derhjemme, men vi vil gerne dele vores viden og give dig tips til, hvordan du kan bruge produkterne med Italienske manér.

Supermarco er her for at støtte dig i din madlavning og tilbyde autentiske italienske produkter af høj kvalitet. Besøg vores butik og opdag vores brede udvalg af Guanciale, pasta, oste og meget mere. Vi er her for at dele vores lidenskab for italiensk mad med dig, og vi håber, at du vil nyde at skabe ægte Spaghetti Carbonara og andre fantastiske italienske retter derhjemme.

Buon appetito!

Andre artikler

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚