Panna Cottaens historie

Åh ja, den berømte italienske dessert, panna cotta. I dag vil vi dykke ned i historien, variationerne og tilberedningen af denne fortryllende delikatesse.

Panna cotta, der betyder "kogt fløde", har indtaget madscenen verden over og er også blevet en elsket dessert herhjemme i Danmark. Vi vil tage dig med på en rejse gennem tid og smagsoplevelse

Hvad er Panna Cotta?

Panna cottaens oprindelse er en smule mystisk, men dens rødder strækker sig tilbage til det norditalienske område, Piemonte. Nogle hævder, at opskriften stammer fra Middelalderen, mens andre mener, at den blev skabt af en ungarsk kvinde omkring 1900. Uanset dens oprindelse blev dførst officielt anerkendt som en regional ret i Piemonte i 2001. Det er fascinerende at tænke på, hvordan denne enkle dessert har spredt sig fra regionen og er blevet en global favorit.

Panna Cottaens danske Indtog 

Panna cottaens popularitet er ikke begrænset til Italien – den har også erobret Danmark. I 1990’erne gjorde desserten sit indtog på den danske madscene og blev hurtigt en favorit blandt madentusiaster og dessertelskere. Danskerne blev betaget af panna cottas silkebløde tekstur og delikate smag, og den blev hurtigt en fast del af menuen på restauranter og til festlige begivenheder.

Panna cotta er ikke kun en elsket dessert i Italien og Danmark, men den har også vundet hjerter verden over. Dens popularitet har spredt sig til andre lande som Grækenland, Frankrig, Ungarn og endda USA. Den er blevet en uundværlig del af mange restauranters dessertmenuer og er elsket for sin enkle elegance og lækre smag.

Kom forbi Supermarcos Café og nyd Italienske desserter

Forskellige variationer

Panna cotta kommer i utallige variationer, der imødekommer enhver smag. Fra den klassiske “rene hvide” panna cotta til versioner med eksotiske smagskombinationer som basilikum, agern, tomat, jordbær, chokolade og lemoncello – mulighederne er uendelige. En af de mest populære tilføjelser er vanilje, der tilfører en subtil og alsidig smag til desserten. Vær dog opmærksom på, at når du eksperimenterer med nye ingredienser, kan blandingsforholdene ændre sig, og tilberedningstiden kan variere, især hvis der tilsættes alkohol til desserten.

 Hvis du har lyst til at prøve kræfter med at lave din egen panna cotta derhjemme, er det faktisk utrolig simpelt. Du kan læse en opskrift fra vores kok, Niels her: Panna Cotta opskrift”

Bestil Panna Cotta som catering

Hvis du ønsker at imponere dine gæster ved din næste festlige begivenhed eller arrangement, kan du bestille panna cotta hos Supermarcos Catering. Vores erfarne kokke tilbereder panna cottaen med omhu og kærlighed. Lad os tage os af desserten, så du kan fokusere på at nyde festen og skabe uforglemmelige øjeblikke.

Andre artikler

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚