Salute
ITALIENSK VIN
Italiensk vin er en af vores helt store passioner i Supermarco. Det kan du forvisse dig om, når du kommer ind og ser vores særdeles velassorterede vinafdeling, hvor flaskerne er opdelt efter region.
Så uanset om du er på jagt efter Barolo, Barbaresco eller Barbera, så står vi klar til at vejlede dig, så du finder den vin, der passer til netop dig, dit måltid og dine gæster.
ALESSANDRO RIVETTO
Vi er overordentligt glade for at have fundet Alessandro Rivetto, der fremstiller nogle aldeles fremragende vine i Alba, Serralunga d’Alba, Cremolino og La Morra i det billedskønne Piemonte.
Alessandro har arvet vinmarkerne og kælderen efter sin farfar Ercole, men i stedet for at drive dem sammen med sine forældre og sin bror, gjorde familieuenigheder, at han i dag driver virksomheden sammen med ønologen Alessandro Bonelli, der er teknisk direktør for vinene. Vinene bliver til i stor respekt for naturen, årstidernes skiften og nedarvet kundskab fra familien.
I Supermarco finder du ikke blot hans flotte Barolo, men også Barbaresco, Barbera d’Alba og en Langhe Rosso til hverdagsnydelse. Med disse vine får du stor værdi for pengene.


BURLOTTO
Burlotto levede i mange år en tilværelse i det skjulte på trods af, at man historisk var en af de første producenter til selv at aftappe sine vine og desuden var leverandør til en perlerække af kongelige, adelige og kendte.
Det var dog først for alvor i 1990’erne, at Burlottos vine tog et kvantespring op i kvalitet, da den nuværende ejer Marina Burlottos søn, Fabio, overtog tøjlerne i kælderen. På trods af sin unge alder er Fabio fast i troen på den traditionelle måde at lave vin på i området, selv om vi dog også noterer os, at han i produktionen af udvalgte vine leger med moderne teknikker.
Resultatet har i de seneste år været aldeles fremragende vine, der på bedste vis indfanger et meget elegant udtryk, hvilket også er blevet bekræftet af alverdens vinanmeldere og journalister, som skamroser hans vine, der i dag opnår tårnhøje point.
FATTORIA DI FÈLSINA BERARDENGA
Fattoria di Fèlsina Berardenga er efter vores mening en af de bedste producenter i Chianti Classico, og i nabodistriktet Colli Senesi laves Chianti Colli Senesi på søsterejendommen Castello di Farnetella.
Vinene fra Castello di Farnetella er meget lettilgængelige og ’lette at arbejde med’ forstået således, at stilen er meget konsekvent klassisk Chianti. Så selvom man hos Castello di Farnetella i mange år har arbejdet med andre druesorter, er og bliver Castello di Farnetella et Sangiovese-hus.
Castello di Farnetella hører til blandt de absolut førende i Colli Senesi-området, og vinene fra ejendommen er da også, år efter år, på de danske og internationale vinanmelderes toplister.


TORRE ROSAZZA
COL D'ORCIA
Col d’Orcia er ikke blot en af de største, men også en af Montalcinos historisk set mest berømte vingårde. Ejendommens slægt går tilbage til 1890’erne, og huset var dengang kendt under navnet Fattoria di Sant’Angelo in Colle.
I dag er Col d’Orcia ejet af grev Francesco Marone Cinzano, der med sine 108 hektar er den tredjestørste ejer af klassificerede vinmarker i Montalcino.


FORTETO DELLA LUJA
Halleluja for Forteto delle Luja, der ligger i Piemonte øst for Alba. Den nuværende ejer Giovanni Scaglione har arvet gården, der har været brugt til vinproduktion siden slutningen af 1700-tallet. Det var dog først i 1985, at man tog et kæmpe spring fra at have produceret vine i lille målestok til de lokale, til at man begyndte at tørre Moscatodruerne og dermed satte gang i et vineventyr med Moscato Passito Plasa Rischel, der vandt flere priser. I 1992 fik man officiel anerkendelse som distrikt med Loazzolo Vendemmia Tardiva DOC-betegnelsen.
Som en lille bonusinformation er vingården tillige nabo til Supermarcos ejerpar, der altså har en bolig i Piemonte. De fik blandt andet øjnene op for de fremragende Le Grive-rødvine, der er et spændende miks af Nebbiolo og Pinot Nero samt Mon Ross på ren Barbera d’Asti. Begge naturligvis på hylderne i Supermarco.
COL D'ORCIA
Col d’Orcia er ikke blot en af de største, men også en af Montalcinos historisk set mest berømte vingårde. Ejendommens slægt går tilbage til 1890’erne, og huset var dengang kendt under navnet Fattoria di Sant’Angelo in Colle.
I dag er Col d’Orcia ejet af grev Francesco Marone Cinzano, der med sine 108 hektar er den tredjestørste ejer af klassificerede vinmarker i Montalcino.


MARCHESI DI BAROLO
Marchesi di Barolo Estate omfatter vinmarker i områderne Langhe, Roero og Monferrato Nicese – nogle af de fineste i Piemonte, anerkendt som UNESCO-kulturarv. Vingården ligger i centrum af landsbyen Barolo, lige foran det slot, som engang var hjemsted for de sidste Marquises Falletti af Barolo – Carlo Tancredi og Juliette – grundlæggerne af vingården, som først vinificerede Nebbiolo-druer i en tør stil.
Til denne fantastiske drue skabte Marquise Juliette storslåede vinkældre for at lette dens gærings- og lagringsproces i store fine egetræsfade. Og Barolo, som vi kender den i dag, blev født her. Da Falletti-dynastiet sluttede i 1864 med Marquise Juliettes død, blev vingården doneret til Opera Pia Barolo – en velgørenhedsadministration oprettet af Juliette selv – og derefter erhvervet i 1929 af den lokale vinproducent Pietro Abbona. Siden da har godset været under ledelse af Abbonas som deres familievirksomhed.
Ruffino
Ruffino er Toscanas største vinproducent og blandt de 5 største i Italien. Vinhuset blev grundlagt for mere end 140 år siden, og de var blandt de første til at begynde at eksportere vin ud af Italien. Historien om Ruffino går helt tilbage til 1877, da Ilario og Leopoldo Ruffino startede en lille vingård i den mindre provinsby Pontassieve nær Firenze. På det tidspunkt havde regionen allerede århundreder gamle traditioner for dyrkning af druer af fantastisk kvalitet. Alligevel følte de to toscanere, at meget af områdets potentiale endnu ikke var udnyttet. De brugte nøje udvalgte druer og lagrede vinene for at udvikle deres fulde potentiale.
Ruffino-vingården blev hurtigt kendt for deres modne, rene, velafbalancerede vine, og de bekendte sig til mottoet “Her laver vi perfekt vin”. I 1916 blev Ruffino udvalgt som den officielle vinleverandør til det Kongelige Italienske Hof.
I 1920’erne leverede Ruffino vin til mange fremtrædende kunder, herunder hertugen af Aosta, som udvalgte Ruffino som den officielle vinleverandør til sit hof. Ruffino opkaldte derfor deres Chianti Classico Riserva efter hertugen – “Riserva Ducale” (reserveret til hertugen) i 1927. Ruffino har spillet en stor rolle i Toscanas internationale anerkendelse som vinområde. Så det er nærmest symbolsk, at da Chianti i 1984 blev ophøjet til DOCG, var det Ruffino Chianti DOCG, der fik det allerførste garantinummer – #AAA00000001.
I dag fortsætter Ruffino med at udtrykke Italiens historie og kulturarv i hver enkelt flaske, hvilket den internationale vinverden har kvitteret for med utallige udmærkelser og en lang række af 90+ point anerkendelser til Ruffinos topvine. Man er i gang med at gøre alle vingårdene i Toscana økologiske, og Tenuta Poderi Ducali i Veneto er allerede certificeret økologisk. I løbet af 2021 vil mere end 40% af Ruffinos vingårde være økologiske.

Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.

Panettone – Italiens mest elskede julekage
Hos Supermarco finder du over 20 forskellige slags panettone, hver med sin unikke charme og smag. Vores sortiment spænder bredt, og hver panettone er omhyggeligt

Historien om Aperol
Historien om Aperol “Aperol er ikke bare den kvintessentielle italienske aperitivo, men har siden den orange signaturfarve i 1920’erne begyndte at markere sig på barplakater

Venetos oste – 3 uundgåelige
1. Asiago PDO ALTOPIANO Asiago PDO-osten er en af de mest berømte produkter fra regionen overhovedet. Den har sit navn fra Altopiano-plateauet, som også er

Morten Kirckhoff og Jan Elhøj
I lang tid er vi blevet så vant til det polerede, til skønmaleriet, til de filtre, som vi lægger ned over vores liv og vores

Hvad er Gnocchi
Gnocchi er en som sagt en Italiensk pasta eller dumpling, om man vil, der ofte forbindes med Norditalien, men faktisk findes i hele Italien. Rejser

Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano er da også i sin bedste udgave et ædelt produkt, som udelukkende må produceres i Parma, Reggio Emilia, Modena, i Bologna vest for