Hvad er Gnocchi

Gnocchi er en Italiensk pasta eller dumpling, om man vil, der ofte forbindes med Norditalien, men faktisk findes i hele Italien.

I dette indlæg vil vi komme omkring Gnocciens oprindelse både etymologi og geografisk samt forskelligheden i tilberedning.

Gnocchi er en som sagt en Italiensk pasta eller dumpling, om man vil, der ofte forbindes med Norditalien, men faktisk findes i hele Italien. Rejser du for eksempel til Piemonte eller Lombardiet finder du gnocchi tilberedt i smør og parmesan, eller i en cremet, ostesauce. Hvor du, hvis du rejser mere syd på, ved kysten af Sorrento, typisk finder gnocchi bagt i ovnen med en lys tomatsauce.

Som du nok kan forstå, så er der mange måder at lave Gnocchi på. Man kan lave det med: mel, majsmel, brød, kastanjemel, ricotta eller grøntsager – fra græskar til spinat eller kartoffel. Men den mest udbredte Gnocchi er lavet på kartofler, og grunden til dette menes at stamme fra det nittende århundrede, hvor Pellegrino Artusi offentliggjorde en opskrift på kartoffelgnocchi fremstillet på nøjagtig samme måde, som vi ser i dag.

Opskrifter med Gnocchi

Opskrift med Gnocchi I Supermarco elsker vi Gnocchi. Derfor er der her en opskrift på Gnocchi alla Sorrentina, som de laver den i Napoli. En lækker ret man kan spise året rundt. Og du kan købe stort set alle ingredienser her i butikken 😉

Læs opskriften på Gnocchi alla Sorrentina

Sådan udtaler du ”Gnocchi”!

Ordet gnocchi menes at stamme fra “nocca”, der betyder knoer, eller fra det lombardiske ord “knohha”, som betyder knude eller valnød – ord, der refererer til gnocchiens lille, runde form. Se denne video om Italiensk udtale for at få helt styr på udtalen:

Andre artikler

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚