Nu vover jeg lige en påstand: Den helt rigtige pesto skal produceres i Ligurien. Her har man nemlig de bedste forhold til dyrkning af basilikum i hele Italien. Og det er lige netop det, vores producent Il Pesto di Pra’ udnytter i deres pesto alla genovese, som også er blevet en kundefavorit i Supermarco.
Det er efterhånden mange år siden, jeg første gang mødte Matteo. Det var inden, jeg sammen med Jens overtog Supermarco i december 2018, og jeg allerede i en del år havde specialiseret mig i at importere særligt udvalgte, italienske specialiteter.
Udvælgelsesprocessen foregik dengang, ganske som den gør nu, og jeg rejste Ligurien tyndt og smagte, jeg ved ikke hvor mange forskellige pestoer, da jeg manglede den helt rette i mit sortiment. Pludselig var den der, og det hele gik op i en højere enhed. Det er nemlig ikke nok, at et produkt sidder lige i skabet. Familien eller virksomheden bag skal også være et godt match.
Matteo har giftet sig ind i familien og startet eksportdelen op, og jeg var faktisk hans allerførste kunde.
Vi har hus i Piemonte blot en times kørsel fra Il Pesto di Pra’, og vi ses da også ofte, når vi er i Italien. Matteo og hans familie har ligeledes besøgt Supermarco mange gange, hvor du måske har mødt dem i butikken.
Jeg oplever familievirksomheden som meget innovativ, og de bygger hele tiden om og ekspanderer, så der er altid noget nyt, vi skal se. På toppen af bakken ved Genova havn, kan du se så langt øjet rækker. Her er masser af sol, og familien har nu 12 store drivhuse. Det tager 18 dage om sommeren for basilikummen at modne, mens der går 30-35 dage om vinteren fra så – til høsttid. Således er produktionen i gang året rundt.
I skrivende stund har vi i 2024 solgt 1200 pestopakker med hvidløg og 800 uden hvidløg. Skulle du være en af dem, som endnu ikke har smagt dem, så har du noget skønt til gode.
Læs mere om Il Pesto di Pra’ her.