Naturligt og lækkert
BALSAMICO
Modena er foruden en par ret så kendte sportsvognsproducenter kendt for balsamico. Men vogt dig for efterligninger. For der er en verden til forskel fra den balsamiske vineddike, du ofte finder på supermarkedets hylder og så den ægte vare. Og mens du alt for ofte støder på triste produkter, der mest af alt er en blanding af eddike og sukker, så er den rigtige balsamico en stor gastronomisk oplevelse. Den lagres i årevis i trætønder, og der ligger århundreders erfaring bag fremstillingen. Der findes tre hovedtyper: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena (traditionel balsamicoeddike fra Modena), Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia (traditionel balsamicoeddike fra Reggio Emilia) og Aceto Balsamico di Modena (balsamicoeddike fra Modena). I Supermarco forhandler vi kun den fineste balsamico fra producenter, vi kender og har tilid til. Kom selv ind og smag forskellen.
MUSSINI
1909 er ikke blot året, hvor det første Giro d’Italia-cykelløb afholdes, men også året, hvor Mussini-familien begynder at producere balsamico. Det viser sig hurtigt, at man er endog særdeles god til det, og i dag er Casa Mussini et af de stærkeste brands på markedet for balsamiske vineddiker.
Hos Mussini taler man om en kærlighed til ’Modenas sorte guld’, der er ’gået i arv fra generation til generation, fra bedstefædre og fædre til resten af familien’.
Værktøjerne er moderne, men traditionerne er hele tiden i tankerne. Vinen til druemosten er dyrket i området mellem floderne Secchia og Panaro, hvor man både har de nødvendige vandmængder, men også masser af sol, der sørger for det ganske høje sukkerindhold, der er nødvendigt i balsamico-produktionen. Mussini producerer både PGI og PDO-vineddiker: Lambrusco, Ancellotta, Trebbiano, Sauvignon, Sgavetta, Berzemino og Occhio di Gatta.
BELLEI
Denne balsamico fremstilles af nøje udvalgte Lambrusco-druer og lagres udelukkende i egetræsfade. Den karakteriseres af en kompleks og afbalanceret sur-sød smag, hvor den typiske syrlighed fra Lambrusco-druen harmonerer med frugtige noter af blomme og vanilje under modningen i fade. Bellei Premium Balsamico Eddike er perfekt til stegt kalvekød, grillet kød og svinekød. Den forbedrer også smagen af grillet grøntsager, rødløg og tomater.
Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet et videnscenter, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, rejserhistorier og mere til.
Når olivenolie er en oplevelse
Første gang jeg besøger Olio Anfosso er sammen med Daniele, som gennem mange år har arbejdet i Supermarco. Det foregår nemlig under første del af
Il pesto perfetto
Nu vover jeg lige en påstand: Den helt rigtige pesto skal produceres i Ligurien. Her har man nemlig de bedste forhold til dyrkning af basilikum
Sarah Grünewald: Jeg er ikke længere dumdristig. Jeg er modig
Vi har næsten ikke sat os ned, før hun hiver en lille, hvid dåse frem og hælder nogle tabletter ud i hånden og sluger dem.
De sortes grises land
Godt gemt væk et sted i det centrale Calabrien langt fra alfarvej grynter de sorte grise, mens de roder rundt med trynerne i gang med
Spis chili og lev i 100 år
Han hedder Mimmo, bedstefaderen. Il Nonno. Og han er godt på vej mod de 100 år. Han lever efter familievirksomhedens valgsprog: Vi er, hvad vi
Pirros perfekte pasta
Pasta Pirro er en prisvindende producent fra Calabria, og det er efterhånden blevet et brand, som rigtig mange af Supermarcos kunder har taget til sig.