Smagen af Italien på flaske

LÆSKEDRIKKE

Fra Toscanas mineralske kilder til Siciliens solmodne citrusfrugter.
Vi giver dig smagen af Italien på flaske. Livgivende vand med eller uden brus, sodavand der bugner af sødmen fra friskpressede blodappelsiner og vitaminrige frugtdrikke – enten til at tage med hjem eller til at nyde direkte fra køl i Supermarco.

GALVANINA

Beliggende på skråningerne af Paradiso-bakken i Rimini, hvor gamle romerske bade stod, har Galvanina taget sit navn. Man producerer kun økologiske kvalitetsprodukter, og man går meget op i bæredygtighed. Det fine emblem er designet af den store italienske maler, arkitekt og kunsthistoriker Giorgio Vasari og tilegnet kongefamilien, der tidligere ejede mineralvandskilden i Rimini.

De fineste økosodavand

ACQUA PANNA

Vandet i flaskerne stammer fra Toscana og er blevet tappet siden 1564 i Villa Panna, der var en af den stenrige og magtfulde Medici-families sommerresidenser i Chianti syd for Firenze.

Medicierne, der er kendt som grundlæggere af renæssancetiden, var så glade for det mineralske vand, at de lod det transportere de 40 kilometer tilbage til Firenze, så de kunne nyde godt af det hele året.

S.PELLEGRINO

Det vel mest kendte italienske brand overhovedet, når det gælder vand og læskedrikke. Virksomheden, der i dag ejes af Nestlé, sælger mere end en milliard vandflasker årligt. Vandet hendes i San Pellegrino Terme ved foden af Dolomitterne i Norditalien. Man har siden 1395 hentet vand fra de mineralske kilder, og renæssancegeniet Leonardo Da Vinci var en af dem, der lovspriste dets kvaliteter efter et besøg i 1509.

Vi har foruden mineralvand også lækre sodavand med forskellig frugtsmag.

YOGA

Yogas historie går tilbage til efterkrigstidens Italien, hvor man i 1946 i Massalombarda i det vestlige Emilia-Romagna begyndte at presse de første frugter. Yoga blev efterhånden stadig mere populær, og virksomheden voksede, men du er stadig i dag garanteret lækker kvalitetsjuice med masser af friskpressede frugter, når du køber en flaske i Supermarco.

TASSONI

Det hele startede i 1793, hvor Tassoni åbnede en kryddeributik I Salò ved bredden af Gardasøen. Her ligger både fabrik og hovedsæde stadig. Den nuværende ejerfamilie har stået i spidsen for virksomheden i fire generationer, og i dag er Tassoni et kendt brand i Italien og omegn.

Man kontrollerer selv hele produktionskæden, hvilket er en sjældenhed i dag, og man kan derfor garantere en kompromisløs kvalitet hele vejen igennem. Prøv en Tassoni-tonic til din næste drink.

TOMARCHIO

Er det verdens bedste sodavand? Det er i hvert fald en af vores favoritter. Filippo Tomarchio startede sit lille firma i Acireale på Sicilien i 1920, hvor han bragte sine sodavand ud til sine kunder i trækasser. Du kan virkelig smage saften fra de friskpressede citrusfrugter, der er modnet under den varme sicilianske sol, vandet fra Etnas skråninger og produceret med et håndværk, der respekterer mere end 100 år gamle traditioner. Dette er Sicilien i en flaske.

Vil du vide mere?

Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til. 

Artikler

Hvad er Mortadella?

Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må således påhæfte pølsen PGO-mærkatet. Men det er ekstremt vigtigt at gøre sig klart, at blot fordi den har

Læs mere »
Artikler

Ostens alkymister

I dag indsamler man den fineste mælk fra flere end 100 mælkebønder, som bliver forarbejdet, pakket og distribueret af over 200 medarbejdere, men kerneværdierne er

Læs mere »