Biscotti
SMÅKAGER
Biscotti. Bare navnet. Man bliver næsten helt lækkersulten ved tanken om Italienske småkager. Og så er det jo heldigt, at vi her i Supermarco fører en række af de allerbedste af slagsen fra traditionsrige bagerier i primært Toscana, men også i Rom og Piemonte.
Uanset om du vil nyde dem over en kop kaffe sammen med dine gæster, eller om du vil gøre som italienerne og hapse et par stykker til morgenmaden, så garanterer vi dig en vidunderlig småkageoplevelse i bedste kvalitet.
DOLCIAMARI
Dolciamari er en forholdsvis ny virksomhed, som blev skabt af Amari-søstrene Mariella og Lorella i Carmignano, der er en lille landsby i Toscana. De insisterer på kun at bruge de bedste råvarer og fnyser af produkter som margarine, konserveringsmidler og farvestoffer. I stedet bruger man hasselnødder fra Piemonte, lokale tørrede figner, toskansk kastanjemel og smør af den fineste fløde.
Alle produkter er naturligvis håndlavede helt i tråd med søstrenes kompromisløse passion for perfektion.


BISCOTTIFICO BELLI
Enzo Belli startede i 1958 sit eget bageri med den erfaring, han havde fra sin farfar Aristide. Han fokuserede på de toskanske traditioner, og særligt de skønne cantuccini-småkager med mandler og kager med surdej blev et hit.
Man skruede op for produktionen, og efterspørgslen fra kunder uden for Toscana kunne efterhånden blive mødt. I dag drives virksomheden af Enzos sønner og nevøer, som konstant arbejder for, at kvaliteten er så god som nogensinde.
I dag ligger Biscottificio Belli i Calenzano ved Firenze.
BONOMI
Hos Forno Bonomi kombinerer man de gamle produktionsmetoder, der er typiske for den lokale konfekturetradition med de mest moderne teknologiske systemer, og resultatet er biscotti i en kvalitet, der aldrig svigter.
Den første ovn i Bonomi-familiens redidens blev i øvrigt åbnet i midten af det 19. århundrede i bjergbyen Velo nær Verona.


Smag Siena
FABBRICA DEL PANFORTE
I billedskønne Siena finder vi FabBrica del Panforte, som blev grundlagt i 1994 med en vision om at vise det bedste fra de lokale bagertraditioner.
Opskrifterne er oprindeligt fra området, og man siger selv, at småkagerne afspejler naturen, kulturen og livsstilen i Siena: Enkel, ægte, original og naturlig.
GENTILINI
Grundlæggeren Pietro Gentilini blev født i 1856 i den lille toskanske by Vergato. Han arbejdede som bagerlærling i både Firenze og Bologna, før han flyttede til Latinamerika og fik masser af erfaring og inspiration. Da han efter nogle år vendte tilbage til Italien, startede han sin egen butik op i Rom, og grunden til en succes var lagt.
Det berømte Gentilini-tog blev skabt i 1915, hvor kiksene i bedste kosmopolitiske stil havde navne efter de europæiske hovedstæder.

Toskansk bager i Rom

De lækreste torcetti
DE MORI
I 1974 opstartede Doriano De Mori sin virksomhed som bager i et lille baglokale i Piemonte, hvor han producerede brød, som han leverede til bybutikker om morgenen.
Særligt populære var hans grissini og de smørbagte torcetti. I dag er det stadig disse produkter, som kendetegner De Mori, men også en række sunde varer med fuldkorn samt uden salt eller tilsat fedt er i sortimentet.
Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.

Prosciutto di Parma
Prosciutto kommer fra det latinske ord perexsuctum, der betyder tørret, og det giver en fornemmelse af, at den ædle kunst at tørre skinker går langt

Sådan blev Toscana Italiens stærkeste vinbrand
Vi er i Italien, kære læsere. Så naturligvis, kan man næsten fristes til at sige, er forhistorien bag nogle af verdens mest kendte og elskede

Besøg af Cilius og Bruun
Hvis man tror, at de er til fals for et par velvoksne kurve fyldt med italienske lækkerier og at de gode vibes og den italienske

Spaghetti Carbonara
Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at ægte Carbonara ikke kan laves uden den autentiske hovedingrediens – Guanciale; en Carbonara er ikke en

Panna Cottaens historie
Hvad er Panna Cotta? Panna cottaens oprindelse er en smule mystisk, men dens rødder strækker sig tilbage til det norditalienske område, Piemonte. Nogle hævder, at

Interview med Anders W. Berthelsen
Anders har sådan et genkendeligt ansigt. Sådan et man har et rart og behageligt forhold til. Men risikoen for, at det er skærmens bedrag, der