Kend dine risotto-ris

De fleste kender ristotto, men ikke alle kender til kongen af risottoris, Carnaroli

Her under kan du læse om de forskellige ristyper, der bruges til at lave den bedste risotto

Arborio: 

  • Medium grain. Denne sort har det med, let at blive over kogt og blive for mushy. Så her skal man være meget opmærksom ved tilberedelse.
  • Bruges bedst til, risotto, timbali og suppli
  • Indeholder ikke så meget stivelse som Carnaroli.

Carnaroli:

  • Outstanding for tilberedelse af risotto.
  • Har et længere korn, god smag og beholder sin faste form. Den konstante røring mens den koger gør at skeen ”gnubber” sig mod overfladen af kornet hvor stivelsen sidder, og får det ned i væden som gør den tykkere.
  • Den ender med et blødt område omkring inder kornet som stadig har en smule bid
  • Derfor er denne ris, enestående til at få den perfekte cremede risotto.

Vialone Nano:

  • Short grain rice.
  • Dyrkes kun i veneto regionen.
  • Dette korn kan absorbere dobbelt så meget væske som dens vægt. Stivelses indholdet er næsten lig med Carnaroli. Og derfor også en velegnet type til risotto.
  • Den foretrukne type i Veneto.

Tip!

For at lave den bedste cremede risotto ris, skal du undgå at vaske den før. Dette vil fjerne noget af stivelsen.

Andre artikler

italiensk skinke

Prosciutto di Parma

Prosciutto kommer fra det latinske ord perexsuctum, der betyder tørret, og det giver en fornemmelse af, at den ædle kunst at tørre skinker går langt

Læs mere »

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

St. Bededag (Fredag d. 5. maj) 
Lukket

Kr. Himmelfartsdag(Torsdag d. 18. maj)
Lukket

Mandag d. 29. maj (2. Pinsedag)
Lukket

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.