Olio di Oliva
Olivenolie
I Supermarco tager vi olivenolie alvorligt, for den kan med rette siges at danne grundlag for selve livet i Middelhavsområdet. De skønne, krogede oliventræer har således med deres alsidige frugter været aldeles afgørende for den livskvalitet, som mange af os forbinder med Italien. I Supermarco forhandler vi udelukkende de allerbedste olivenolier, og vi lægger stor vægt på, at de stammer fra producenter, der har fokus på ikke blot smag, men som også benytter sig af naturlige principper, som garanterer de sundeste og lækreste olier uden kemi og tilsætningsstoffer. Kom i Supermarco og få den rette vejledning og inspiration til at finde den eller de olivenolier, der passer til dine behov og ønsker.

OLIO MELCHIORRI
Her midt i Umbriens bankende hjerte ligger Melchiorri, der i mere end 50 år har produceret olivenolier af ypperste kvalitet. Produktionen er ikke ret stor, og man har specialiseret sig i olivenolier til de allermest kræsne og krævende kunder, som virksomheden selv beskriver som connoisseurs, og som ikke leder efter et produkt, der er almindeligt og uden særlige egenskaber, men som efterspørger kvalitet og ægtheden i det typiske umbriske.
Extra Virgin Oil ‘Frantoio Melchiorri Spoleto’ er fremstillet efter oldgamle umbriske traditioner lige fra høsttidspunkt, udvælgelsen af de rette oliven og presningen, der dog i dag foretages af moderne og sofistikerede oliemøller, som bedst beskytter de vigtige næringsstoffer og giver den optimale smag og duft. Olien opbevares i firkantede flasker uden at være blevet mekanisk filtreret, hvilket efterlader bittesmå partikler af olivenmasse og en fuldstændig forrygende farve.


ANFOSSO
Anfosso har produceret nogle af Italiens fineste olivenolier siden 1945. De liguriske olier har bibeholdt de oprindelige produktionsprocesser, som er blevet brugt i det vestlige Ligurien i århundreder. Anfosso er blevet et stærkt brand på det internationale marked, og det forstår man, når man smager eksempelvis ekstra jomfru-olivenolierne ’D.O.P. Riviera Ligure-Riviera dei Fiori’, ’Monocultivar Taggiasca’ samt den mere traditionelle ’Tumaì’.
En sjov, lille historie er i øvrigt, at de seks forskellige etiketter på ’Olio Extravergine di Oliva 100% Italiano’ er tegnet af Alessandro Anfossos børn, hvilket blot er med til at understrege historien om en virksomhed med traditionelle familieværdier og hjertet på rette sted.
OILALÀ
Oilalà er engageret i at levere højeste kvalitet til deres kunder, og overvåger nøje modningen, udvælger de bedste oliven og anvender koldpressningsteknik for at opnå deres olier. Olivenolien passer perfekt til delikate retter som bagt fisk, hvidt kød, tomater, bruschetta og grillede grøntsager.


Frantoi Cutrera
Deres familie har altid produceret olivenolie. Produceres på Sicilien, mellem Etna og Middelhavet, hvor oliventræerne har vokset i over tre tusinde år. De samler oliven før de er helt modne for at bevare deres smag, egenskaber og aroma.
GALANTINO


FrantoiO DI RIVA
Frantoio di Riva har udsigt over Lago di Garda, og hos denne producent tilgår man olivenolieproduktionen med teknisk præcision og en stærk bæredygtig tilgang. Hvert eneste atom i olien bliver nøje analyseret, og intet går til spilde. Olivenstenene bruges som brændstof, skindene bliver til nye produkter, og selv vandet fra produktionen genbruges. Denne tilgang sikrer ikke kun en olie af højeste kvalitet, men også en produktion, der viser vejen for bæredygtighed. Samtidig med at have fokus på bæredygtighed, håber Frantoio di Riva at ændre den måde, du køber ekstra jomfru olivenolie på, ved at sende den direkte fra Frantoio di Riva i Trentino-Alto Adige straks efter presningen. Det betyder, at du får frisk olie med samme glæde og kvalitet som en solmoden tomat eller et godt glas vin.
Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.

RUBY – En italiensk ædelsten
Eventyret startede i 2022, hvor en håndfuld danske venner og ditto vermouth-entusiaster med en hel masse italiensrejser i bagagen traf en beslutning. ”Kunne vi i

Derfor bør du spise som italienerne
1 Spis samlet om bordet Det er ikke blot en vigtig del af socialiseringen og familiedynamikken. Det har også konkrete helsefordele, da familier, som spiser

Når olivenolie er en oplevelse
Første gang jeg besøger Olio Anfosso er sammen med Daniele, som gennem mange år har arbejdet i Supermarco. Det foregår nemlig under første del af

Il pesto perfetto
Nu vover jeg lige en påstand: Den helt rigtige pesto skal produceres i Ligurien. Her har man nemlig de bedste forhold til dyrkning af basilikum

Sarah Grünewald: Jeg er ikke længere dumdristig. Jeg er modig
Vi har næsten ikke sat os ned, før hun hiver en lille, hvid dåse frem og hælder nogle tabletter ud i hånden og sluger dem.

Interview med Per Pallesen
De fleste af os husker ham især fra rollen som den noget anløbne tjener Severin Boldt, der bestyrer Jernbanerestauranten i tv-serien Matador. En rolle og