Små frugter, stor historie

OLIVEN

I Supermarco er vi ikke bare glade for oliven. Vi elsker oliven! Derfor finder du kun oliven fra de bedste producenter, der er spredt godt ud over hele Italien. Lige fra Ligurien til Sicilien og fra Lazio til Puglia. Scroll ned og læs mere om de forskellige producenter vi forhandler i butikken, og bliv klogere på oliven. 

MADAMA OLIVA

Vi er usædvanligt glade for vores fine oliven fra Madama Oliva, der holder til i Castel Madama, der er en lille landsby øst for Rom. Her startede en række familier med at sælge sorte oliven på lokale markeder, og det fik Macini-familien til at sætte det i system i 1989 ved at samle oliven fra de lokale producenter under ét tag i byen Carsoli. Efterhånden voksede man eksplosivt, og i dag eksporterer man de lækreste, friske oliven i smarte genlukkelige pakker til både Europa, Japan og USA.

De absolut lækreste oliven

SUD ITALIA ALIMENTARI

Casetta-familien har i fire generationer produceret fremragende oliven og olivenolier af højeste kvalitet. De er produceret i Italiens hæl Puglia, hvor solen bager og giver masser af kraft til de fine frugter i Villa Vinci-serien.

Puglia har det største antal oliventræer i Italien, og Sud Italias leverandører har nogle af de bedste oliven. I dag eksporterer man oliven til 40 lande over hele kloden.

BUSCEMA

Luigi Buscema flyttede i 1966 fra Campania til Piemonte, men havde svært ved at finde sin plads i livet, mens han arbejdede for en stor fødevarevirksomhed, og han besluttede sig for at blive selvstændig. Her begyndte han så at sælge sine egne håndlavede specialiteter i Torino, og det blev så stor en succes, at grunden til Buscema Gastronomia var lagt. Han havde dog hjemve og flyttede både sig selv om virksomheden tilbage til Crotone i det sydlige Calabrien, hvor han anses for en pioner i forhold til at sælge produkter i vakuumpakkede og nedkølede glas, der kun har en begrænset levetid på hylderne.

Du finder Buscemas lækre oliven i vores betjente delikatesseafdeling.

CAMPO D'ORO

Campo d’Oro er et familiefirma i stadig vækst med 32 år på bagen. Mange har fået øjnene op for produkternes kvalitet, og blandt firmaets mange specialiteter finder vi blandt andet de lækreste grønne oliven – naturligvis fra Sicilien.

Kom ind og køb dem i Supermarco. Vi håber, du vil nyde dem lige som meget som os.

COELSANUS

Syd for Vicenza ligger Coelsanus, der begyndte at konservere friske grøntsager i 1955. Området ved Sossano har et særligt mikroklima, der giver en utrolig ventilation, hvilket betyder, at man altid går fri af Po-dalens tåge. Foruden oliven producerer man også pesto, artiskokker, perleløg og meget andet.

Du finder Buscemas lækre oliven i vores betjente delikatesseafdeling.

Vil du vide mere?

Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til. 

Artikler

Hvad er Mortadella?

Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må således påhæfte pølsen PGO-mærkatet. Men det er ekstremt vigtigt at gøre sig klart, at blot fordi den har

Læs mere »
Artikler

Ostens alkymister

I dag indsamler man den fineste mælk fra flere end 100 mælkebønder, som bliver forarbejdet, pakket og distribueret af over 200 medarbejdere, men kerneværdierne er

Læs mere »