Velsmagende italienske nødder
NØDDER
Blandt de mange fine råvarer, Italien er kendt for, må man ikke glemme nødderne. For både i nord og syd er disse sunde og lækre efterårsskatte højt værdsat, og de bliver både brugt som snacks, som smagsgivere, i chokolade eller til selvstændige produkter.
Nødder er en glimrende kilde til protein og kostfibre, og så indeholder de masser af sunde fedtstoffer. For os er det allervigtigste dog smagen, og derfor har vi kun produkter fra de bedste producenter, der virkelig elsker nødder.
PISTI
Pistì er en ganske ung virksomhed. I 2001 skabte de to blot 20-årige sicilianske knægte Nino Marino og Vincenzo Longhitano grunden til det, der skulle blive en stor succes på den skønne ø i Middelhavet.
De opfandt et håndværkslaboratorium til produktion af typisk siciliansk slik, hvor man brugte nødder, nougat, frugt, knas, mandler og chokolade.
Man bruger kun de allerbedste råvarer til produkterne, og det er desuden vigtigt for virksomheden at kære sig om miljøet. Arbejdet udføres stadig i dag i hånden.
Den ægte pistacienød – Brontenødden – vokser ved foden af vulkanen Etna på Sicilien, og den er en decideret delikatesse. Denne nød er helt utroligt lækker og er da også så eftertragtet på den skønne middelhavsø, at det lokale politi må overvåge området ved høsttid. Her er der i sandhed tale om ’grønt guld’.
NOCCIOLE D'ELITE
I generationer har man høstet nødderne fra hasselbuskene, og Nocciole D’Elite gør det med stor kærlighed til disse gaver fra den frugtbare jord i Langa Fenogliana. Man arbejder grundigt med beskæring, så hver enkelt plante får den rette mængde sol og vind, og det er virksomhedens filosofi kun at benytte sig at naturligt forsvar mod insekter og altså ingen sprøjtemidler.
Vi mener bestemt, at man kan smage naturens renhed i produkterne.
Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.
De sortes grises land
Godt gemt væk et sted i det centrale Calabrien langt fra alfarvej grynter de sorte grise, mens de roder rundt med trynerne i gang med
Spis chili og lev i 100 år
Han hedder Mimmo, bedstefaderen. Il Nonno. Og han er godt på vej mod de 100 år. Han lever efter familievirksomhedens valgsprog: Vi er, hvad vi
Pirros perfekte pasta
Pasta Pirro er en prisvindende producent fra Calabria, og det er efterhånden blevet et brand, som rigtig mange af Supermarcos kunder har taget til sig.
Bodil Jørgensen: Jeg vil grine mest muligt på vej til gravens rand
Hun er blevet kørt over af en traktor, hun fik sit tredje barn som 47-årig, hun har været passager på et tog, der blev afsporet
Joachim Knop: Jeg ved godt, jeg er heldig
Joachim kører den åbne Mini ind af den tilvoksede skovvej, før han stiger ud med et stort smil. Han pendler frem og tilbage fra Østerbro
Ost, jeg vil ha’ ost, jeg må ha’ ost
Jeg har i mange år været fascineret af de mennesker som virkelig går op i deres håndværk. Om det er snedkeren, mureren, syersken eller kokken.