Caffé

KAFFE

Hvis der er noget, der kan samle italienerne foruden fodbold og lækker mad, så er det kærlighed til kaffe. Hvad enten det drejer sig om en cappucino til morgenmaden eller en espresso efter en god frokost på en fortovscafé, så skal kaffen bare være i orden og brygget med de helt rigtige bønner og efter de helt rigtige forskrifter. Vi giver dig mulighed for at tage Italien med hjem i dit eget køkken, så du ikke længere behøver at misunde italienerne den kaffe, som man alt for ofte må dufte langt efter herhjemme. Kom i Supermarco og find det blend, der passer til dig og dine kaffedrømme.

KIMBO

For mange kaffeafficionados er Kimbo kongen af kaffe. Men det startede noget mere ydmygt, da de tre brødre Francesco, Gerardo og Elio Rubino begyndte at riste kaffebønner i deres fars bageri for lidt over 50 år siden i Napoli.

I begyndelsen var det de lokale, der flokkedes til bageriet for at få den særligt gode espresso, men efterhånden steg populariteten i et sådant omfang, at folk rejste langt for at få et skud af den særligt velsmagende kaffe fra Rubino-brødrene. I 1963 åbnede man Café do Brazil, og det blev en af de mest kendte kaffeshops i Europa, og den dag i dag er Kimbo et af de stærkeste kaffebrands i Italien overhovedet. Køb Kimbo, luk øjnene, duft og smag kaffen og genoplev følelsen af at sidde på en vidunderlig italiensk piazza med livet omkring dig.

HARDY

I dag drives Hardy af Alberto Maja, der begyndte at arbejde for virksomheden som 26-årig. Dermed gik han i sin fars og farfars fodspor, og hans håb er, at også hans børn en dag vil engagere sig i familiens stolthed. Det startede i Milano-bydelen Giambellino i 1954 med en café, der tiltrak stadig flere kunder og efterhånden udviklede sig til kaffedistribution over først hele Milano og siden Italien og verden.

Det store skifte skete i 1970’erne, og i 1980’erne kom gennembruddet, der sikrede Hardy en stærk position som il Caffè di Milano – kaffen fra Milano. Alberto betegner selv det særlige Milano-blend som en gave fra hans farfar Florindo. Opskriften blev nemlig fundet blandt en række gamle papirer og er fuldstændig, som den var i 1954.

I dag foregår produktionen i moderne omgivelser i Noceto nær Parma, men kvaliteten er så god som nogensinde. Alle produkter er vegansk certificerede, og indtil videre er to af Hardys kaffeprodukter økologiske.

IONIA

I 1960 – samme år som Fellinis ‘La Dolce Vita’ ramte biografer over hele Europa – startede Giovanni Raciti og hans kone Rossana Ottani den lille købmandsbutik Torrefazione Ionia di Ottani Rossana i den sicilianske landsby Giarre nær Catania. Efterhånden udviklede det sig til et sted, hvor man også kunne drikke kaffe, og i 1968 blev Ionia S.p.A. dannet, og siden skulle det blive til tre generationer af kaffeelskere, der nu eksporterer kaffen fra Sicilien til resten af verden.

Ionias motto er ’kvalitet i en kop’, og man taler selv i virksomheden om, at det ikke blot er en mission at sprede smagen af ægte siciliansk kaffe til resten af verden, men at det er en attitude. Ionia tilbyder både elegante og intense kaffeblends, og man eksperimenterer fortsat med at udvikle nye blandinger, der vil gøre din dag endnu bedre.

LAVAZZA

Lavazza er i dag et af verdens største kaffebrands, men det startede mere ydmygt i Torino i 1895, da Luigi Lavazza åbnede sin lille købmandsforretning i Via San Tommaso. Han var dybt optaget af kaffe, og han eksperimenterede ivrigt med blandinger for at ramme kundernes smag, og de Lavazza-blandinger, vi ser i dag, er et resultat af hans ambitioner om at blande kaffebønner fra forskellige dele af verden.

Det store gennembrud kom i 1927, hvor Fiat begyndte at producere biler på Lingotto-fabrikken, og arbejdernes kaffetørst skulle slukkes. Der er løbet mange bønner gennem fabrikken siden, og der er sket store teknologiske fremskridt, men dengang som i dag er Lavazza garant for ypperste kvalitet til den kræsne kaffeelsker.

Vil du vide mere?

Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til. 

Artikler

Hvad er Mortadella?

Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må således påhæfte pølsen PGO-mærkatet. Men det er ekstremt vigtigt at gøre sig klart, at blot fordi den har

Læs mere »
Artikler

Ostens alkymister

I dag indsamler man den fineste mælk fra flere end 100 mælkebønder, som bliver forarbejdet, pakket og distribueret af over 200 medarbejdere, men kerneværdierne er

Læs mere »