Salute

ITALIENSK VIN

Italiensk vin er en af vores helt store passioner i Supermarco. Det kan du forvisse dig om, når du kommer ind og ser vores særdeles velassorterede vinafdeling, hvor flaskerne er opdelt efter region.

Så uanset om du er på jagt efter Barolo, Barbaresco eller Barbera, står vi klar til at vejlede dig, så du finder den vin, der passer til netop dig, dit måltid og dine gæster

Italiensk vinflaske
Italienske vine fra burlotto

BURLOTTO

Burlotto levede i mange år en tilværelse i det skjulte på trods af, at man historisk var en af de første producenter til selv at aftappe sine vine og desuden var leverandør til en perlerække af kongelige, adelige og kendte.

Det var dog først for alvor i 1990’erne, at Burlottos vine tog et kvantespring op i kvalitet, da den nuværende ejer Marina Burlottos søn, Fabio, overtog tøjlerne i kælderen. På trods af sin unge alder er Fabio fast i troen på den traditionelle måde at lave vin på i området, selv om vi dog også noterer os, at han i produktionen af udvalgte vine leger med moderne teknikker.
Resultatet har i de seneste år været aldeles fremragende vine, der på bedste vis indfanger et meget elegant udtryk, hvilket også er blevet bekræftet af alverdens vinanmeldere og journalister, som skamroser hans vine, der i dag opnår tårnhøje point.

ALESSANDRO RIVETTO

Vi er overordentligt glade for at have fundet Alessandro Rivetto, der fremstiller nogle aldeles fremragende vine i Alba, Serralunga d’Alba, Cremolino og La Morra i det billedskønne Piemonte.

Alessandro har arvet vinmarkerne og kælderen efter sin farfar Ercole, men i stedet for at drive dem sammen med sine forældre og sin bror, gjorde familieuenigheder, at han i dag driver virksomheden sammen med ønologen Alessandro Bonelli, der er teknisk direktør for vinene. Vinene bliver til i stor respekt for naturen, årstidernes skiften og nedarvet kundskab fra familien.

I Supermarco finder du ikke blot hans flotte Barolo, men også Barbaresco, Barbera d’Alba og en Langhe Rosso til hverdagsnydelse. Med disse vine får du stor værdi for pengene.

Italiensk vin fra rivetto

FORTETO DELLA LUJA

Halleluja for Forteto della Luja, der ligger i Piemonte øst for Alba. Den nuværende ejer Giovanni Scaglione har arvet gården, der har været brugt til vinproduktion siden slutningen af 1700-tallet. Det var dog først i 1985, at man tog et kæmpe spring fra at have produceret vine i lille målestok til de lokale, til at man begyndte at tørre Moscatodruerne og dermed satte gang i et vineventyr med Moscato Passito Plasa Rischel, der vandt flere priser. I 1992 fik man officiel anerkendelse som distrikt med Loazzolo Vendemmia Tardiva DOC-betegnelsen.

Som en lille bonusinformation er vingården tillige nabo til Supermarcos ejerpar, der altså har en bolig i Piemonte. De fik blandt andet øjnene op for de fremragende Le Grive-rødvine, der er et spændende miks af Nebbiolo og Pinot Nero samt Mon Ross på ren Barbera d’Asti. Begge naturligvis på hylderne i Supermarco.

ORESTE STEFANO

Oreste Stefano er ikke det største eller det mest berømte Barolo-hus i Piemonte. Det er tværtimod et af de absolut mindste, og hvis du spørger os, så er det også et af de bedste og mest unikke af slagsen.

Grundlagt i 1950 af en ung og passioneret landmand, har vinhuset haft en klar mission: at producere en fantastisk Barolo. Traditionen er siden blevet videregivet fra far til søn, og i dag fokuserer vinhuset på både kvalitet og bæredygtighed. Vinene er primært lavet af Nebbiolo-druer og afspejler områdets unikke jordbund.

Nærbillede af et par vintønder, med et skilt hvor kan læses Marchesi. Tønder opbevares i en kælder.

MARCHESI DI BAROLO

Marchesi di Barolo Estate omfatter vinmarker i områderne Langhe, Roero og Monferrato Nicese – nogle af de fineste i Piemonte, anerkendt som UNESCO-kulturarv. Vingården ligger i centrum af landsbyen Barolo, lige foran det slot, som engang var hjemsted for de sidste Marquises Falletti af Barolo – Carlo Tancredi og Juliette – grundlæggerne af vingården, som først vinificerede Nebbiolo-druer i en tør stil.

Til denne fantastiske drue skabte Marquise Juliette storslåede vinkældre for at lette dens gærings- og lagringsproces i store fine egetræsfade. Og Barolo, som vi kender den i dag, blev født her. Da Falletti-dynastiet sluttede i 1864 med Marquise Juliettes død, blev vingården doneret til Opera Pia Barolo – en velgørenhedsadministration oprettet af Juliette selv – og derefter erhvervet i 1929 af den lokale vinproducent Pietro Abbona. Siden da har godset været under ledelse af Abbonas som deres familievirksomhed.

LODALI

Historien om Lodali, som ligger i Langhe, begynder i 1939, da Giovanni Lodali udtalte, “Du har brug for de bedste druer, for vin er overalt her, og alle kender til vin. Så hvis du laver vin og ikke har truffet de rigtige valg, køber de et andet sted.” 

Giovanni, en bonde og søn af en bonde, begyndte at lave vin til gæsterne i sin lille restaurant i Treiso, den eneste eksisterende i den lille landsby på det tidspunkt. Han byggede senere et hus med en stor kælder, hvilket skabte fundamentet for Lodali. Denne fortælling om beslutsomhed og dedikation, kombineret med regionens rige vintradition, gør Lodali til et markant vinhus i Langhe, hvor de fortsætter med at fremstille udsøgte vine.

RUFFINO

Ruffino er Toscanas største vinproducent og blandt de 5 største i Italien. Vinhuset blev grundlagt for mere end 140 år siden, og de var blandt de første til at begynde at eksportere vin ud af Italien. Historien om Ruffino går helt tilbage til 1877, da Ilario og Leopoldo Ruffino startede en lille vingård i den mindre provinsby Pontassieve nær Firenze. På det tidspunkt havde regionen allerede århundreder gamle traditioner for dyrkning af druer af fantastisk kvalitet. Alligevel følte de to toscanere, at meget af områdets potentiale endnu ikke var udnyttet. De brugte nøje udvalgte druer og lagrede vinene for at udvikle deres fulde potentiale.

Ruffino-vingården blev hurtigt kendt for deres modne, rene, velafbalancerede vine, og de bekendte sig til mottoet “Her laver vi perfekt vin”. I 1916 blev Ruffino udvalgt som den officielle vinleverandør til det Kongelige Italienske Hof.

I 1920’erne leverede Ruffino vin til mange fremtrædende kunder, herunder hertugen af Aosta, som udvalgte Ruffino som den officielle vinleverandør til sit hof. Ruffino opkaldte derfor deres Chianti Classico Riserva efter hertugen – “Riserva Ducale” (reserveret til hertugen) i 1927. Ruffino har spillet en stor rolle i Toscanas internationale anerkendelse som vinområde. Så det er nærmest symbolsk, at da Chianti i 1984 blev ophøjet til DOCG, var det Ruffino Chianti DOCG, der fik det allerførste garantinummer – #AAA00000001.

I dag fortsætter Ruffino med at udtrykke Italiens historie og kulturarv i hver enkelt flaske, hvilket den internationale vinverden har kvitteret for med utallige udmærkelser og en lang række af 90+ point anerkendelser til Ruffinos topvine. Man er i gang med at gøre alle vingårdene i Toscana økologiske, og Tenuta Poderi Ducali i Veneto er allerede certificeret økologisk. I løbet af 2021 vil mere end 40% af Ruffinos vingårde være økologiske.

ARGIANO

Argiano, som ligger i Toscana, er en af de mest historiske vingårde i regionen. Dets historie menes, at gå tilbage til romertiden, hvor navnet hævdes at stamme fra de første bosættelser i den tid.

I det 16. århundrede byggede Pecci-familien den storslåede villa Bell’Aria, som blev centrum for vinproduktionen. I 1967 spillede Argiano en nøglerolle i oprettelsen af Brunello di Montalcino-konsortiet. Under grevinde Noemi Marone Cinzano og ønologen Giacomo Tachis blev Argiano kendt for den berømte Solengo-vin.

I dag ledes Argiano af Bernardino Sani, og vingården er pioner inden for bæredygtig vinproduktion. De praktiserer økologisk landbrug med fokus på biodiversitet og naturlige metoder. Argiano forbliver en vigtig aktør i Montalcino med dybe historiske rødder og et stærkt miljøengagement.

CONTRATTO

Contratto er grundlagt i 1867 af Giuseppe Contratto. Det ligger i Piemonte og er kendt for at producere Italiens første mousserende vine eftergæret på flaske. De historiske kældre, der blev færdigbygget i begyndelsen af det 20. århundrede, har en dybde på 38 meter og en konstant temperatur på 13 grader C. I løbet af sin historie har Contratto været officiel vingleverandør til Vatikanet og flere kongehuse. I 2011 overtog Rivetti-familien vinhuset, som nu er kendt for sin økologiske og bæredygtige vinproduktion. 

Hos Contratto, tror de på, at stor succes begynder i vinmarken. Vinen, som de producerer, er resultatet af at behandle vinmarkerne med ekstrem dedikation, opmærksomhed og respekt.

TERLAN

Grundlagt i 1893, er Cantina Terlan, nu et af de førende vinavlerkooperativer i Sydtyrol med 143 medlemmer. Vingården har længe haft fokus på kvalitet, hvilket har skaffet både national og international anerkendelse. Cantina Terlan producerer 30% røde og 70% hvide DOC-vine og har moderne faciliteter med 18.000 kubikmeter lagerplads, som sikrer en optimal udvikling af vinene.

Cantina Terlan tilbyder vine i to kvalitetslinjer samt en sjælden årgangsvin, der først frigives efter mindst ti års lagring.

BERTANI

Bertani, som er et af de bedst kendte og mest legendariske vinhuse i Veneto, blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani. Det var Bertani, der i midten af det 20. århundrede købte Tenuta Novara i Valpolicella Classico, og efter et halvt århundredes studier producerede vinen, som skulle kunne ’holde evigt’. Dette var starten på Amarone – den ikoniske vin fra dette område – som blev produceret første gang i 1958.

Hos Bertani bliver respekten for traditionerne på fornemste vis kombineret med innovation samt god forretningssans, hvilket gør det muligt at producere vine af højeste kvalitet. Bertani er i dag et yderst solidt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto.

TRAVAGLINI

Vinhuset Travaglini er beliggende midt i bjergene i Gattinara-kommunen, som er en del af Piemonte-regionen i det nordlige Italien. Travaglini er et familiedrevet firma, hvor passionen for vin, engagementet for at producere overdådig kvalitet samt ønsket om konstant at opnå fremragende resultater, er forblevet intakt gennem flere generationer.

CANTINA PUIATTI

Cantina Puiatti i Friuli-Venezia Giulia har med sin stærke og bestemte identitet været en nøgleaktør i vinbranchen siden 1967. I kælderen anvendes der ikke egetræslagring, og det resulterer i friske og elegante vine med forholdsvis lav alkoholprocent. Hemmeligheden bag elegancen i Puiattis vine er balancen mellem friskhed og strukturen i druerne. Alt er et resultat af præcision, planlægning og kreativitet.

Som de siger hos Puiatti, så er vin resultatet af et sammenstød mellem menneske, kultur og jord. Druesorterne er Moder Jords børn, så hver sort er helt unik. Derfor stræber Puiatti altid efter at fremhæve de enkelte druesorters helt unikke karakteristika ved at fokusere på deres renhed samt være tro mod deres essens og dermed producere vine med personlighed og identitet.

SARTORI

Vinhuset Puiatti Sartoris historie går helt tilbage til 1898, hvor Pietro Sartori købte en vinmark og en lille kælder for at sikre stabile forsyninger af gode kvalitetsvine til sit hotel. Denne handling kom til at symbolisere grundlæggelsen af Sartori. Der er nu gået over 100 år siden grundlæggelsen, og det er i dag 4. generation af Sartori-familien, der ejer og leder firmaet.

SPERI VITICOLTORI

Vinfamilien Speri har produceret klassiske Valpolicella-vine siden 1874 – og drives i dag af 6. og 7. generation Speri. Ret unikt for Valpolicella ejer familien selv 60 hektar vinmarker og producerer udelukkende DOC og DOCG-vine fra egne druer. De har dermed 100% kontrol over samtlige processer i deres 100% økologiske og bæredygtige vinproduktion.

Familien dyrker udelukkende lokale sorter fra Valpolicella, og deres sortiment er smalt og fokuseret: En Valpolicella Classico, en Ripasso, to enkeltmarksvine fra vingården Sant’Urbano – en Valpolicella Superiore og en Amarone samt en Recioto fra vingården La Roggia.

Vil du vide mere?

Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til. 

Artikler

Il pesto perfetto 

Nu vover jeg lige en påstand: Den helt rigtige pesto skal produceres i Ligurien. Her har man nemlig de bedste forhold til dyrkning af basilikum

Læs mere »
Artikler

Pirros perfekte pasta

Pasta Pirro er en prisvindende producent fra Calabria, og det er efterhånden blevet et brand, som rigtig mange af Supermarcos kunder har taget til sig.

Læs mere »

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Undtagelser

Søndag d. 22. december:
8:30 – 17:00
Søndag d. 29. december: 
8:30 – 17:00

Helligdage

Tirsdag d. 24. december: lukket
Onsdag d. 25. december: lukket
Torsdag d. 26. december: lukket
Tirsdag d. 31. december: lukket
Onsdag d. 1. januar: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +40.000 andre 💚