Formaggio
OST
Hvor skal man egentlig starte? Vi har nemlig flere end 100 forskellige italienske oste og spændende mejeriprodukter i Supermarco.
I vores delikatesseafdeling tilbyder vi kun de lækreste oste af højeste kvalitet fra en række producenter, som leverer produkter, der virkelig gør en smagsmæssig forskel. Både når det gælder de bedste udgaver af kendte ostetyper som Mozzarella, Gorgonzola og Parmigiano Reggiano, eller der er tale om specialoste som Ubriaco, Pecorino med trøffel eller Toma Piemontese.
Du kan naturligvis smage på ostene og modtage kyndig vejledning fra vores altid hjælpsomme medarbejdere, inden du køber, så du kan prøve dig frem og finde de italienske oste, der taler til dig.

BEPPINO OCCELLI
Vi er ualmindeligt stolte over at kunne tilbyde oste fra Beppino Occelli, der ligger i Piemonte ved foden af Alperne, men stadig i en højde mellem 600 og 1.500 meter over havets overflade mellem enge, gårde, skove og brændestabler. Alle hans oste er håndpressede, og man bruger i det hele taget traditionelle metoder til at fremstille de ganske særlige oste fra området.
Beppino Occelli har siden 1976 kæmpet en lang og sej kamp mod industrialisering og ensartethed, og resultatet er ikke udeblevet. Smag selv ostene fra Italiens ’Mælkevej’, der går fra Langhe gennem Cuneo til Castelmagno og Valgrana og videre til Valcasotto.
Ostene modner på træhylder og udvikler en smag, du bare ikke må gå glip af.


CAVOLA 993
En af de første varer, Supermarcos nye ejere stødte på under en rejse i Italien, var disse aldeles fremragende Parmigiano Reggiano-oste fra den spændende producent 993. Navnet dækker over serienummeret på det konsortium, der siden 1929 har lavet helt outstanding parmesanoste i Cavola, der er en lille bjergby i 900 meters højde ved Reggio-Emilia i norditalien. Dyrene græsser kun på marker, hvor der ikke er brugt kunstgødning eller pesticider, og hvis du lukker øjnene, kan du virkelig smage, hvordan en rigtig Parmigiano Reggiano bør smage – uanset om du nyder en bid til et glas rødvin fra Piemonte, eller om du river den oven på din pastaret.
MURGELLA
Vores Burrata stammer fra Murgella. Og det er din garanti for, at du næppe finder en bedre af slagsen. Den er blevet fremstillet i Puglia med respekt for traditionerne, og den bløde ost kan både nydes, som den er eller måske på en pizza, efter den er kommet ud af ovnen. Palazzo-familien har siden 1957 samlet regionens fineste oste, og foruden Burrata laver man også scamorza, stracciatella, caciocavallo silano PDO og cacioricotta. Ostene kommer fra Murgia Barese-området, der blandt andet er kendetegnet ved drypstenshuler, underjordiske floder, græsklædte bakker og skønne olivenlunde.


LA CASARA
I Veneto-regionen fremstilles Monte Veronese, der er en italiensk ost med en beskyttet oprindelsesbetegnelse typisk for regionen Veneto. Mælkets oprindelsesområde, dens transformation og modning af osten ligger i den nordlige del af Verona, hvor man i det bjergrige område, som er fuld af frugtbare græsgange, har mere end 1.000 år gammel tradition for kvægavl og produktion af mælk og ost. Faktisk blev oste brugt som en slags møntfod dengang.
Konsortiet er en forening mellem osteproducenter, der allerede var aktive i Verona-området på frivillig basis siden 1970’erne. Det har til opgave at fremme beskyttelse af Monte Veronese-ost og forsvare, beskytte og fremme produktionen og handelen med Monte Veronese DOP-ost i de forskellige typer og modninger og brugen af dens betegnelse.
CASEIFICIO TRE STELLE
Vi ser det som vores pligt og glæde at vise dig en verden af velsmag, som du ikke finder i noget andet supermarked. Oplev således med Caseificio Tre Stelle, hvordan en rigtig bøffelmozzarella skal smage – udvundet af mælk fra bøfler, der har græsset ved Piana del Sele i Campania ved nationalparken Parco del Cilento. Disse oste er blevet produceret siden 1942, hvor Giuseppe Cimino startede som ostemager og er siden efterfulgt og strømlinet af svigersønnen Gennaro i 1980’erne. Ifølge virksomheden selv er smagen præcis den samme i dag som dengang, den blev produceret af de små ’bufalari’, der solgte den ved vejkanterne på strækningen mellem Salerno og templerne i Paestum.


RIFUGIO CRUCOLO
BUSTI
Med kontinuerlig fornyelse på den ene side og respekt for traditionerne på den anden, ser Busti-mejeriet mod fremtiden fra sit hovedkvarter i hjertet af Toscana , og viderefører produktivitetsvæksten og fastholder produkternes kvalitetsniveau. Dette opnås også takket være det dyrebare daglige bidrag fra de nuværende 60 medarbejdere, som med omhu og dedikation sikrer, at virksomhedens kvailtet og stil bliver vedligeholdt.

Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.

Prosciutto di Parma
Prosciutto kommer fra det latinske ord perexsuctum, der betyder tørret, og det giver en fornemmelse af, at den ædle kunst at tørre skinker går langt

Sådan blev Toscana Italiens stærkeste vinbrand
Vi er i Italien, kære læsere. Så naturligvis, kan man næsten fristes til at sige, er forhistorien bag nogle af verdens mest kendte og elskede

Besøg af Cilius og Bruun
Hvis man tror, at de er til fals for et par velvoksne kurve fyldt med italienske lækkerier og at de gode vibes og den italienske

Spaghetti Carbonara
Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at ægte Carbonara ikke kan laves uden den autentiske hovedingrediens – Guanciale; en Carbonara er ikke en

Panna Cottaens historie
Hvad er Panna Cotta? Panna cottaens oprindelse er en smule mystisk, men dens rødder strækker sig tilbage til det norditalienske område, Piemonte. Nogle hævder, at

Interview med Anders W. Berthelsen
Anders har sådan et genkendeligt ansigt. Sådan et man har et rart og behageligt forhold til. Men risikoen for, at det er skærmens bedrag, der