Passion der kan smages
CHOKOLADE
Når verdens måske mest passionerede folkefærd kaster sig over verdens måske mest passionerede produkt, så kan det næsten kun blive godt. Med andre ord er det med stor glæde, at vi på hylderne i Supermarco kan tilbyde dig noget af verdens lækreste chokolade.
Vi har udelukkende taget varer hjem fra producenter, der ved, hvordan de kan traktere din chokoladetrang med de fineste kvalitetsprodukter.
VENCHI
Advarsel! Når du først har smagt chokoladen fra Venchi, så får du svært ved at glemme den igen. Historien går tilbage til 1800-tallets Piemonte, hvor den 16-årige Silvano Venchis passion for chokolade inspirerer ham til at åbne en lille butik i Cuneo. På kort tid bliver det byens mest populære butik af sin slags, og rygtet om hans velsmagende og dekorative kreationer spreder sig som lynild. Virksomheden bliver officielt grundlagt i 1878, der også er året, hvor vores chokolademaestro lancerer sin Giandujotto med et indhold på mindst 32 procent af de berømte og ganske særlige hasselnødder fra regionen. I Supermarco fører vi flere Venchi-produkter – blandt andet de skønne små, indpakkede chokolader, som du selv blander og betaler efter vægt.


PERNIGOTTI
CAFFAREL
Historien starter i Torino I 1826, hvor Pier Paul Caffarel åbner sit eget chokoladelaboratorium. Det er dermed et af de første i Italien og Europa i det hele taget. Han er den første til at udnytte de fine hasselnødder i Langhe sammen med chokolade, og de små både får navnet ’Givu’, der på den lokale dialekt betyder ’cigaretskod’. Dermed dannes grundlaget for det senere så berømte produkt fra virksomheden Gianduiotto. Den første chokolade, der blev pakket stykke for stykke. Der er snart gået 200 år, men chokoladen er så god som nogensinde.


ANTICA TORRONERIA PIEMONTESE
Den berømte hasselnød fra Piemonte var i 1885 inspirationskilden for Guiseppe Sebaste, der skabte den senere så berømmede virksomhed, som ved hjælp af de lækreste råvarer gør det ekstra sjovt at være lækkersulten.
De fleste ansatte har været en del af produktionen i mere end 20 år, og man tager håndværket alvorligt. Den omfattende brug af håndkraft og ekspertise er med til at sikre et kvalitetsprodukt, som bare skal smages.
Antica Torroneria Piemontese er stadig i familiens hænder – nu på femte generation.
STREGA


NUTELLA
Chokolade eller nødder? Nutella blev faktisk skabt som et erstatningsprodukt, da der efter 2. Verdenskrig var mangel på kakaobønner. Det var konditor Pietro Ferrero fra Piemonte, der opfindsomt lavede en sød pasta af hasselnødder, sukker og en lille smule kakao. Den blev formet til et slags ’brød’, der kunne skiveskæres og siden smøres på brød. Det blev oprindelig kaldt Giandujot efter en af tidens berømte karnevalsfigurer. Det var i 1946.
I 1951 skiftede det navn til Supercrema, før Pietros søn Michele forbedrede opskriften og skabte det første glas nogensinde af den nye hasselnødde- og kakaocreme, der fik navnet … Nutella.
BACI PERUGINA

Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.

Hvad er Mortadella?
Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må således påhæfte pølsen PGO-mærkatet. Men det er ekstremt vigtigt at gøre sig klart, at blot fordi den har

Ostens alkymister
I dag indsamler man den fineste mælk fra flere end 100 mælkebønder, som bliver forarbejdet, pakket og distribueret af over 200 medarbejdere, men kerneværdierne er

Lone Scherfig: Italiensk for viderekomne
Hun har vundet masser af priser for sine film, men rent folkeligt har ingen af hendes film opnået større succes end den tragikomiske dogmefilm ’Italiensk

Da den italienske mad indtog Danmark
Rejsen til de danske ganer blev dog ingenlunde foretaget uden forviklinger og smertelige fejlskud undervejs. Det står klart efter en samtale med ph.d. i Mad