a
Contact Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cing elit. Curabitur venenatis, nisl in bib endum commodo, sapien justo cursus urna.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin +49 30 240 414 20 office@baro.com
Working
Monday
9:00 - 24:00
Tuesday
9:00 - 24:00
Wednesday
CLOSED
Thursday
9:00 - 24:00
Friday
9:00 - 02:00
Saturday
9:00 - 02:00
Sunday
9:00 - 02:00
Follow Us
+45 33 93 82 93
HOVEDNUMMER

BALSAMICO

BALSAMICO

Modena er foruden en par ret så kendte sportsvognsproducenter kendt for balsamico. Men vogt dig for efterligninger. For der er en verden til forskel fra den balsamiske vineddike, du ofte finder på supermarkedets hylder og så den ægte vare. Og mens du alt for ofte støder på triste produkter, der mest af alt er en blanding af eddike og sukker, så er den rigtige balsamico en stor gastronomisk oplevelse. Den lagres i årevis i trætønder, og der ligger århundreders erfaring bag fremstillingen. Der findes tre hovedtyper: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena (traditionel balsamicoeddike fra Modena), Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia (traditionel balsamicoeddike fra Reggio Emilia) og Aceto Balsamico di Modena (balsamicoeddike fra Modena). I Supermarco forhandler vi kun den fineste balsamico fra producenter, vi kender og har tilid til. Kom selv ind og smag forskellen.

BELLEI

Drevet af kvinder med stort hjerte for økologi og socialt ansvar

Acetaia Bellei er en af de fineste producenter i Modena. Man går meget op i kun at udvælge de fineste råvarer til druemosten, og de er naturligvis udvalgt hos lokale leverandører. Bellei-familien startede i 1800-tallet med at dyrke vin og fremstille Lambrusco og balsamico, og med tiden er det blevet til en større virksomhed, der holder fast i et eviggyldigt krav om kvalitet og smag og kærlighed til råvarerne. Bellei er i dag primært styret af kvinder, og man er stærkt dedikeret til bæredygtig produktion – lige fra brugen af solenergi til sociale værdier. Det betyder, at man hele tiden tænker på at give noget tilbage til lokalsamfundet.

MANICARDI

Naturlig produktion fra Castelvetro

Manicardi er et af de nyere acetaie i Emilia-Romagna. Det blev startet op af Enzo Manicardi i 1980’erne, da den passionerede italiener blev forelsket i de smukke bakker i Castelvetro og ville dele smagen og duften af det omkringliggende land med os andre. Lige siden har Manicardi haft fokus på at bevare den naturlige balance i vindyrkningen og i produktionen af balsamicoen, der er baseret på en blanding af traditionelle metoder og moderne teknik.

Alle vinmarkerne ligger på sydvendte skråninger med lerrig jord og nogle helt særlige klimatiske forhold, der giver store udsving mellem dag- og nattemperaturerne. Druerne er kendt fra Lambrusco-produktionen – Grasparossa
og Pignoletto, og foruden balsamico producerer Manicardi da også glimrende mousserende vine.

MUSSINI

Balsamico siden 1909

1909 er ikke blot året, hvor det første Giro d’Italia-cykelløb afholdes, men også året, hvor Mussini-familien begynder at producere balsamico. Det viser sig hurtigt, at man er endog særdeles god til det, og i dag er Casa Mussini et af de stærkeste brands på markedet for balsamiske vineddiker.

Hos Mussini taler man om en kærlighed til ’Modenas sorte guld’, der er ’gået i arv fra generation til generation, fra bedstefædre og fædre til resten af familien’.

Værktøjerne er moderne, men traditionerne er hele tiden i tankerne. Vinen til druemosten er dyrket i området mellem floderne Secchia og Panaro, hvor man både har de nødvendige vandmængder, men også masser af sol, der sørger for det ganske høje sukkerindhold, der er nødvendigt i balsamico-produktionen. Mussini producerer både PGI og PDO-vineddiker: Lambrusco, Ancellotta, Trebbiano, Sauvignon, Sgavetta, Berzemino og Occhio di Gatta.