Naturligt og lækkert

BALSAMICO

Modena er foruden en par ret så kendte sportsvognsproducenter kendt for balsamico. Men vogt dig for efterligninger. For der er en verden til forskel fra den balsamiske vineddike, du ofte finder på supermarkedets hylder og så den ægte vare. Og mens du alt for ofte støder på triste produkter, der mest af alt er en blanding af eddike og sukker, så er den rigtige balsamico en stor gastronomisk oplevelse. Den lagres i årevis i trætønder, og der ligger århundreders erfaring bag fremstillingen. Der findes tre hovedtyper: Aceto Balsamico Tradizionale di Modena (traditionel balsamicoeddike fra Modena), Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia (traditionel balsamicoeddike fra Reggio Emilia) og Aceto Balsamico di Modena (balsamicoeddike fra Modena). I Supermarco forhandler vi kun den fineste balsamico fra producenter, vi kender og har tilid til. Kom selv ind og smag forskellen.

MUSSINI

1909 er ikke blot året, hvor det første Giro d’Italia-cykelløb afholdes, men også året, hvor Mussini-familien begynder at producere balsamico. Det viser sig hurtigt, at man er endog særdeles god til det, og i dag er Casa Mussini et af de stærkeste brands på markedet for balsamiske vineddiker.

Hos Mussini taler man om en kærlighed til ’Modenas sorte guld’, der er ’gået i arv fra generation til generation, fra bedstefædre og fædre til resten af familien’.

Værktøjerne er moderne, men traditionerne er hele tiden i tankerne. Vinen til druemosten er dyrket i området mellem floderne Secchia og Panaro, hvor man både har de nødvendige vandmængder, men også masser af sol, der sørger for det ganske høje sukkerindhold, der er nødvendigt i balsamico-produktionen. Mussini producerer både PGI og PDO-vineddiker: Lambrusco, Ancellotta, Trebbiano, Sauvignon, Sgavetta, Berzemino og Occhio di Gatta.

Balsamico Modena

BELLEI

Denne balsamico fremstilles af nøje udvalgte Lambrusco-druer og lagres udelukkende i egetræsfade. Den karakteriseres af en kompleks og afbalanceret sur-sød smag, hvor den typiske syrlighed fra Lambrusco-druen harmonerer med frugtige noter af blomme og vanilje under modningen i fade. Bellei Premium Balsamico Eddike er perfekt til stegt kalvekød, grillet kød og svinekød. Den forbedrer også smagen af grillet grøntsager, rødløg og tomater.

Vil du vide mere?

Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet et videnscenter, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, rejserhistorier og mere til. 

italiensk skinke
Artikler

Prosciutto di Parma

Prosciutto kommer fra det latinske ord perexsuctum, der betyder tørret, og det giver en fornemmelse af, at den ædle kunst at tørre skinker går langt

Læs mere »
Artikler

Spaghetti Carbonara

Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at ægte Carbonara ikke kan laves uden den autentiske hovedingrediens – Guanciale; en Carbonara er ikke en

Læs mere »
Panna Cotta
Artikler

Panna Cottaens historie

Hvad er Panna Cotta? Panna cottaens oprindelse er en smule mystisk, men dens rødder strækker sig tilbage til det norditalienske område, Piemonte. Nogle hævder, at

Læs mere »

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

St. Bededag (Fredag d. 5. maj) 
Lukket

Kr. Himmelfartsdag(Torsdag d. 18. maj)
Lukket

Mandag d. 29. maj (2. Pinsedag)
Lukket

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.