Smagen af Italien på flaske
LÆSKEDRIKKE
Fra Toscanas mineralske kilder til Siciliens solmodne citrusfrugter.
Vi giver dig smagen af Italien på flaske. Livgivende vand med eller uden brus, sodavand der bugner af sødmen fra friskpressede blodappelsiner og vitaminrige frugtdrikke – enten til at tage med hjem eller til at nyde direkte fra køl i Supermarco.
GALVANINA
De fineste økosodavand
ACQUA PANNA
Vandet i flaskerne stammer fra Toscana og er blevet tappet siden 1564 i Villa Panna, der var en af den stenrige og magtfulde Medici-families sommerresidenser i Chianti syd for Firenze.
Medicierne, der er kendt som grundlæggere af renæssancetiden, var så glade for det mineralske vand, at de lod det transportere de 40 kilometer tilbage til Firenze, så de kunne nyde godt af det hele året.
S.PELLEGRINO
Det vel mest kendte italienske brand overhovedet, når det gælder vand og læskedrikke. Virksomheden, der i dag ejes af Nestlé, sælger mere end en milliard vandflasker årligt. Vandet hendes i San Pellegrino Terme ved foden af Dolomitterne i Norditalien. Man har siden 1395 hentet vand fra de mineralske kilder, og renæssancegeniet Leonardo Da Vinci var en af dem, der lovspriste dets kvaliteter efter et besøg i 1509.
Vi har foruden mineralvand også lækre sodavand med forskellig frugtsmag.
TOMARCHIO
Er det verdens bedste sodavand? Det er i hvert fald en af vores favoritter. Filippo Tomarchio startede sit lille firma i Acireale på Sicilien i 1920, hvor han bragte sine sodavand ud til sine kunder i trækasser. Du kan virkelig smage saften fra de friskpressede citrusfrugter, der er modnet under den varme sicilianske sol, vandet fra Etnas skråninger og produceret med et håndværk, der respekterer mere end 100 år gamle traditioner. Dette er Sicilien i en flaske.
Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.
RUBY – En italiensk ædelsten
Eventyret startede i 2022, hvor en håndfuld danske venner og ditto vermouth-entusiaster med en hel masse italiensrejser i bagagen traf en beslutning. ”Kunne vi i
Derfor bør du spise som italienerne
1 Spis samlet om bordet Det er ikke blot en vigtig del af socialiseringen og familiedynamikken. Det har også konkrete helsefordele, da familier, som spiser
Når olivenolie er en oplevelse
Første gang jeg besøger Olio Anfosso er sammen med Daniele, som gennem mange år har arbejdet i Supermarco. Det foregår nemlig under første del af
Il pesto perfetto
Nu vover jeg lige en påstand: Den helt rigtige pesto skal produceres i Ligurien. Her har man nemlig de bedste forhold til dyrkning af basilikum
Sarah Grünewald: Jeg er ikke længere dumdristig. Jeg er modig
Vi har næsten ikke sat os ned, før hun hiver en lille, hvid dåse frem og hælder nogle tabletter ud i hånden og sluger dem.
Interview med Per Pallesen
De fleste af os husker ham især fra rollen som den noget anløbne tjener Severin Boldt, der bestyrer Jernbanerestauranten i tv-serien Matador. En rolle og