Velsmagende italienske nødder
NØDDER
Blandt de mange fine råvarer, Italien er kendt for, må man ikke glemme nødderne. For både i nord og syd er disse sunde og lækre efterårsskatte højt værdsat, og de bliver både brugt som snacks, som smagsgivere, i chokolade eller til selvstændige produkter.
Nødder er en glimrende kilde til protein og kostfibre, og så indeholder de masser af sunde fedtstoffer. For os er det allervigtigste dog smagen, og derfor har vi kun produkter fra de bedste producenter, der virkelig elsker nødder.
PISTI
Pistì er en ganske ung virksomhed. I 2001 skabte de to blot 20-årige sicilianske knægte Nino Marino og Vincenzo Longhitano grunden til det, der skulle blive en stor succes på den skønne ø i Middelhavet.
De opfandt et håndværkslaboratorium til produktion af typisk siciliansk slik, hvor man brugte nødder, nougat, frugt, knas, mandler og chokolade.
Man bruger kun de allerbedste råvarer til produkterne, og det er desuden vigtigt for virksomheden at kære sig om miljøet. Arbejdet udføres stadig i dag i hånden.
Den ægte pistacienød – Brontenødden – vokser ved foden af vulkanen Etna på Sicilien, og den er en decideret delikatesse. Denne nød er helt utroligt lækker og er da også så eftertragtet på den skønne middelhavsø, at det lokale politi må overvåge området ved høsttid. Her er der i sandhed tale om ’grønt guld’.
NOCCIOLE D'ELITE
I generationer har man høstet nødderne fra hasselbuskene, og Nocciole D’Elite gør det med stor kærlighed til disse gaver fra den frugtbare jord i Langa Fenogliana. Man arbejder grundigt med beskæring, så hver enkelt plante får den rette mængde sol og vind, og det er virksomhedens filosofi kun at benytte sig at naturligt forsvar mod insekter og altså ingen sprøjtemidler.
Vi mener bestemt, at man kan smage naturens renhed i produkterne.
Vil du vide mere?
Vi elsker at dele ud af vores viden og fortæller jer om Italien. Derfor har vi lavet en blog, hvor vi deler alt fra produkter, tips og tricks, producenter, opskrifter historier, postkort og mere til.
RUBY – En italiensk ædelsten
Eventyret startede i 2022, hvor en håndfuld danske venner og ditto vermouth-entusiaster med en hel masse italiensrejser i bagagen traf en beslutning. ”Kunne vi i
Derfor bør du spise som italienerne
1 Spis samlet om bordet Det er ikke blot en vigtig del af socialiseringen og familiedynamikken. Det har også konkrete helsefordele, da familier, som spiser
Når olivenolie er en oplevelse
Første gang jeg besøger Olio Anfosso er sammen med Daniele, som gennem mange år har arbejdet i Supermarco. Det foregår nemlig under første del af
Il pesto perfetto
Nu vover jeg lige en påstand: Den helt rigtige pesto skal produceres i Ligurien. Her har man nemlig de bedste forhold til dyrkning af basilikum
Sarah Grünewald: Jeg er ikke længere dumdristig. Jeg er modig
Vi har næsten ikke sat os ned, før hun hiver en lille, hvid dåse frem og hælder nogle tabletter ud i hånden og sluger dem.
Interview med Per Pallesen
De fleste af os husker ham især fra rollen som den noget anløbne tjener Severin Boldt, der bestyrer Jernbanerestauranten i tv-serien Matador. En rolle og