Arborio:
- Medium grain. Denne sort har det med, let at blive over kogt og blive for mushy. Så her skal man være meget opmærksom ved tilberedelse.
- Bruges bedst til, risotto, timbali og suppli
- Indeholder ikke så meget stivelse som Carnaroli.
Carnaroli:
- Outstanding for tilberedelse af risotto.
- Har et længere korn, god smag og beholder sin faste form. Den konstante røring mens den koger gør at skeen ”gnubber” sig mod overfladen af kornet hvor stivelsen sidder, og får det ned i væden som gør den tykkere.
- Den ender med et blødt område omkring inder kornet som stadig har en smule bid
- Derfor er denne ris, enestående til at få den perfekte cremede risotto.
Vialone Nano:
- Short grain rice.
- Dyrkes kun i veneto regionen.
- Dette korn kan absorbere dobbelt så meget væske som dens vægt. Stivelses indholdet er næsten lig med Carnaroli. Og derfor også en velegnet type til risotto.
- Den foretrukne type i Veneto.
Tip!
For at lave den bedste cremede risotto ris, skal du undgå at vaske den før. Dette vil fjerne noget af stivelsen.