De forskellige tomater

De mange forskellige tomater kan være svære at finde rundt i. Derfor har vi valgt at give en hjælpende hånd og udpensle de forskellige sorter.

Tomater er en af grundpillerne i det italienske køkken, og det er derfor en stor fordel at kende forskellene på de italienske tomater, hvis du vil mestre de italienske gryder!

Rund tomat/pomodoro rotunde

Bruges til passata, da den indeholder meget juice. Skindet tages af først. Hele tomaten moses derefter, og der tilsættes kun citronsyre for at give den en lidt tykkere konsistens.

Høstes: Midt juli
Område: Caserta


Lang tomat/pomodoro lungo rosso

Bruges til Pomodoro pelati (hele flåede tomater), da den er mere fast i kødet og derfor ikke så skrøbelig, når den nænsomt lægges ned i dåsen.

Høstes: Juli
Område: Puglia


Cherrytomat/ciliegino

Er meget vandrig/juicy og er for eksempel rigtig god, hvis du skal tilberede fisk.

Område: Benevento/San Marco dei Cavotti i Campania


Corbarino

Den pæreformede hårdføre og helbredende tomat, som dyrkes i et særligt mikroklima. Det er en meget sød tomat, som naturligt får tilført salt, der kommer med vinden fra Amalfikysten. Tilsyneladende forebygger den, ligesom San Marzano-tomaten, tarmkræft. Dette skyldes de særlige mineraler, som eksisterer i jorden i og omkring vulkanen Vesuvio. Den er klassificeret I.G.P. fra byen/området Corbarino i provinsen Salerno. En særdeles velsmagende tomat, som kun høstes i hånden.

Høstes: Fra slut juli til midt september


Piennolo

En utrolig smuk form. Piennolo er unik på grund af sin sødme og sit tykke skind

Høstes: I slutningen af august


Gule tomater/pomodoro giallo

Dyrkes på bakkerne omkring Bennevento, hvor den får både sol og skygge, som den kræver. Derfor er området perfekt for denne sort. Det er en meget blød og delikat tomat. Her får du smagen af både tomat, men også en anelse gul peberfrugt.

Høstes: i August


Datterino

Mere koncentreret i både smag og konsistens, med et sprødere skind end eksempelvis cherrytomaten. Den er velegnet til de lidt tungere raguer.

Andre artikler

Hvad er Mortadella?

Kun særligt traditionelle områder i Norditalien må således påhæfte pølsen PGO-mærkatet. Men det er ekstremt vigtigt at gøre sig klart, at blot fordi den har

Læs mere »

Ostens alkymister

I dag indsamler man den fineste mælk fra flere end 100 mælkebønder, som bliver forarbejdet, pakket og distribueret af over 200 medarbejdere, men kerneværdierne er

Læs mere »

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Påsken: 
3, 4, 5 og 8. April:
08:30 – 19
6, 7, 9 og 10. April:
Lukket