De forskellige tomater

De mange forskellige tomater kan være svære at finde rundt i. Derfor har vi valgt at give en hjælpende hånd og udpensle de forskellige sorter.

Tomater er en af grundpillerne i det italienske køkken, og det er derfor en stor fordel at kende forskellene på de italienske tomater, hvis du vil mestre de italienske gryder!

Rund tomat/pomodoro rotunde

Bruges til passata, da den indeholder meget juice. Skindet tages af først. Hele tomaten moses derefter, og der tilsættes kun citronsyre for at give den en lidt tykkere konsistens.

Høstes: Juli
Område: Caserta

San Marzano D.O.P.

Pomodoro San Marzano Dop betragtes som kongen af alle typer tomater. Den har en særlig smag og en intens rød farve. Dens vigtigste organoleptiske og sunde egenskaber er bemærkelsesværdige. Dette produkt dyrkes kun i certificerede områder, Som du finder i området ved den Napolitanske Vulkan Vesuv.

Høstes: Juli
Område: Napoli

Lang tomat/pomodoro lungo rosso

Bruges til Pomodoro pelati (hele flåede tomater), da den er mere fast i kødet og derfor ikke så skrøbelig, når den nænsomt lægges ned i dåsen.

Høstes: Juli
Område: Puglia

 

Cherrytomat/ciliegino

Er meget vandrig/juicy og er for eksempel rigtig god, hvis du skal tilberede fisk.

Område: Benevento/San Marco dei Cavotti i Campania

 

Corbarino

Den pæreformede hårdføre og helbredende tomat, som dyrkes i et særligt mikroklima. Det er en meget sød tomat, som naturligt får tilført salt, der kommer med vinden fra Amalfikysten. Tilsyneladende forebygger den, ligesom San Marzano-tomaten, tarmkræft. Dette skyldes de særlige mineraler, som eksisterer i jorden i og omkring vulkanen Vesuvio. Den er klassificeret I.G.P. fra byen/området Corbarino i provinsen Salerno. En særdeles velsmagende tomat, som kun høstes i hånden.

Høstes: Fra slut juli til midt september

Område: Corbarino

Piennolo

En utrolig smuk form. Piennolo er unik på grund af sin sødme og sit tykke skind

Høstes: I slutningen af august

Datterino

Mere koncentreret i både smag og konsistens, med et sprødere skind end eksempelvis cherrytomaten. Den er velegnet til de lidt tungere raguer.

Gule tomater/pomodoro giallo

Dyrkes på bakkerne omkring Bennevento, hvor den får både sol og skygge, som den kræver. Derfor er området perfekt for denne sort. Det er en meget blød og delikat tomat. Her får du smagen af både tomat, men også en anelse gul peberfrugt.

Høstes: i August

Område: Bennevento

 

 

Andre artikler

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚