Postkort

Økologi fra Sicilien

SALEMIPINA er navnet på på en vidunderlig økologisk gård på Sicilien.

De dyrker deres egne økologiske grøntsager, primært tomater, men også chili, auberginer og krydderurter.

Når grøntsagerne er klar til høst, produceres der forskellige crema, tapanade, pestoer, sugo i den allerhøjeste kvalitet. Tutto naturale! Molto buono!! Uhmm…

Bytter man lidt om på bogstaverne i Salempina, får man Pina Salemi, som er navnet på moderen, der sammen med sin mand startede en lille produktion af tomatprodukter for omkring 20 år siden.

Nancy, hendes mand og bror er siden blevet en del af familieforetagendet, da rygterne hurtigt spredtes sig om de molto molto buoni prodotti, og der skulle flere hænder til.

Udover kernefamilien består den også af en håndfuld fast tilknyttede medarbejdere, som de også omtaler som deres familie, hvilket ikke gjorde det let for os, da vi skulle forsøge at finde ud af, hvem der var hvem.

Men det var meget tydeligt at mærke, at de alle var højt respekterede, både som personer, men også respekterede for hvert deres arbejdsområder.

Og der hersker ingen tvivl om, at det er Nancy, som har overtaget den øverste stilling.

Alt bliver nøje tilrettelagt. Et vågent øje på alle mand skal man helst ikke slippe, og det giver da også lidt udfordringer med både at holde fridage/ferie og passe de to små børn hende og hendes mand har.

Nancy’s forældre var i fuld gang med at ordne de nyhøstede chili, da vi ankom. De skal selvfølgelig i produktion med det samme så den høje kvalitet kan holdes. Derfor var alle mand trådt til sidst på dagen, da der stadig var adskillige kasser chili tilbage.

Er herligt syn af glade snaksagelige italienere rundt om bordet med deres passion i hænderne og ingen stress med at skulle videre. De lever i nuet. De nyder og sætter en ære i deres arbejde, De hygger med hinanden. Der er deres liv. Det er deres agenda.

Kun på denne årstid laves der “bruschetta all’arrabbiata”. Hvor man kan lave et produkt med de helt nyhøstede råvarer. Det er deres koncept hele vejen igennem.

Vores produktion følger råvarens høsttid.

Denne historie er en afgørende del af Supermarcos koncept. At arbejde sammen med de mindre producenter, som vægter kvalitet af råvarer og produktion højt.

Med et slutresultat man ønsker at købe igen og igen.

Vi har et stort udvalg fra Salemipina, I endelig må prøve næste gang i handler i Supermarco.

Hilsner fra

Mette & Jens

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚