Pirros perfekte pasta

Pasta er ikke bare pasta. Der er en verden til forskel i kvalitet, tekstur, næringsindhold og ikke mindst smag.

Pasta Pirro er en prisvindende producent fra Calabria, og det er efterhånden blevet et brand, som rigtig mange af Supermarcos kunder har taget til sig. Vi har selv besøgt det lille familieejede firma ved den calabriske østkyst, hvor vi mødte den utroligt passionerede ejer Pasquale, hans familie og de ualmindeligt søde medarbejdere.

Som mange andre steder, vi kommer, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvem der er familie, og hvem der er medarbejdere. Alle bliver behandlet lige. Og familien består da oftest også af både brødre, søstre, onkler, niecer samt naturligvis en mor og en far. Det er en opgave i sig selv for os at holde styr på de familiemæssige relationer.

Et besøg i produktionen hos pastaproducenterne er som regel hurtigt overstået, da det er en meget simpel proces med meget få ingredienser, hvorfor man kan tænke, at ‘pasta bare er pasta’. Men det er naturligvis meget langt fra sandheden. På fabrikken er der en mand ved hver post – også der, hvor det bliver pakket, foregår det manuelt, hvor en sød dame med en lille vægt møjsommeligt måler hver eneste poses indhold, efter at have fyldt den med den utroligt smukke pasta.

Kameraet bliver flittigt brugt

Pasquale tager os med ind på sit kontor, hvor han straks går i gang med en super grundig gennemgang af melet, som det nærmest kræver en mellemlang uddannelse i kemi at forstå. Han demonstrerer en omfattende viden på feltet, og så er det bare med at holde fokus.

Det færdige resultat er en pasta fremstillet af højkvalitetsmel samt æg fra høns, som har gået frit, kombineret med det rigtige udstyr i produktionen og toppet med tålmodighed i tørringsprocessen, og man forstår, hvorfor Pasta Pirro har fået succes også uden for Calabrias grænser.

Pirro-brødrene fik deres entre i New York i midten af 1980’erne, hvor de helt grønne drenge mødte op på en fødevaremesse for at vise, hvordan man laver ordentlig pasta. Messegæsterne blev taget med storm, og ordrene begyndte efterfølgende at rulle ind. Derfor måtte deres lille biks i Syditalien, hvor de i øvrigt kun lavede pasta uden æg til de lokale, udvides hurtigere, end de havde håbet på. The rest is history.


Andre artikler

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚