Godt gemt væk et sted i det centrale Calabrien langt fra alfarvej grynter de sorte grise, mens de roder rundt med trynerne i gang med at opstøve agern, oliven, rødder, grøntsager og krydderurter i den tørre jord. De er helt sorte og af en oprindelig race, som stort set var uddød, men som siden 1990’erne gennem et omfattende genoprettelsesprojekt nu er blevet den afgørende del i svineproduktionen hos Madeo. Her gælder naturens love, og grisene har altid adgang til skyggefulde pladser, frisk vand og et stressfrit miljø. Det er godt for grisene, godt for miljøet og godt for smagen.

Ernesto Madeo startede sit projekt i 1984, og siden er det gået endog rigtig godt. To år efter åbnede han sin lille slagterbutik, og senere kom så et slagteri samt en ekstra gård.

I dag råder man over 100 hektar fordelt på fire svinefarme. Man er selvforsynende med bioenergi, og man dyrker desuden flere end 200.000 chiliplanter, som leverer naturlig styrke til de mange varianter af forarbejdede produkter.

Flere end 150 personer er beskæftiget i Madeo, og i produktionen arbejder man primært med traditionelle opskrifter og metoder.

Vi har en række produkter fra Madeo i Supermarco – blandt andet kødboller med den stærke ‘Nduja.
De er en gave til dig, der vil gøre det let for dig selv, men som ikke vil gå på kompromis med kvalitet og dyrevelfærd.

Om Madeos sorte grise