Vores forholdsvis nye samarbejdspartnere Busti er en mindre Toscansk osteproducent, som dog er ganske kendt mange i det centrale Italien. De er nu heller ikke helt små. For få år siden foregik alt på få kvadratmeter, og både i produktionen og på kontoret var man godt stuvet sammen.
Nu har man fået de fineste lokaler på den anden siden af vejen fra deres hjem og tidligere produktion. Der er endda kommet en flot butik med alle deres oste og andre lokale produkter. En restaurant ovenpå er også blevet en del af deres koncept.
Men hvad der er endnu mere interessant – og det vi har glædet os vældigt til at opleve – er at se de gamle grotter under jorden, hvor nogle af deres oste lagres, for at få den særlige bakterie, man finder der, som giver en fantastisk smag. Klimaet er konstant og perfekt til den lagring, der ønskes.
Wow! Det var noget af et syn, der mødte os. Måske I kan fornemme det på billederne.
Ostene ligger så smukt på den friske halm og putter sig fint mellem træpladerne, som også har en betydning for helheden.
Det er bakterier og mælk, som skaber alle de lækre mælkeprodukter. Simple ingredienser, men en meget omhyggelig håndtering, som her bliver prioriteret i modsætning til større osteproducenter, hvor tid er lig med fordyring af produktet, hvorfor man springer over de allervigtigste skridt i processen, som skiller konventionel fra kvalitet.
Og JA, selvfølgelig er der forskel på smag, pris og oftest den sundhedsmæssige del af det.
Du kan smage den rene råvare uden tilsætningsstoffer. Lavet med ægte italiensk passion. Spørg efter Busti i delikatessen!
Vi er VILDE med dem!
Og hey, måske var du en af de heldige som mødte dem i butikken under vores fødselsdagsuge i juni.
Et fantastisk besøg og gode venner!
Et tak for denne gang til Toscana. Nu kører vi til Ligurien.
Un saluto da Jens e Mette