Vi skal til Etna, hvor den helt særlige Bronte pistacienød dyrkes. Den er kongen over alle pistacienødder og findes selvfølgelig kun her i området Bronte.
Jorden omkring vulkanen Etna er fuld af lavasten og har et stort indhold af mineraler, som giver en unik smag til de afgrøder, som dyrkes i dette område. Tillige er vejret meget specielt med masser af sol, varme, vind og regn.
Vi har glædet os afsindigt meget til at besøge Pisti, som udover at levere den rene pistacienød enten hel, hakket eller som mel, laver den lækreste søde creme, man kan bruge på et stykke brød, panettone, lidt is eller bare tage en skefuld af i smug.
Den salte version er til pasta, grillede rejer eller måske på en crostini. Den smager himmelsk!
I bliver simpelthen nød(t) til at smage disse to helt unikke creme af allerbedste kvalitet!
Ejeren Nino bekræfter og forklarer, hvorfor de har valgt at holde fast i den høje kvalitet trods en stor efterspørgsel med en høj vækst gennem de blot 20 år, firmaet har eksisteret. Nino og hans parnter Vicenzo havde længe haft en drøm om at arbejde med pistacienødder fra Bronte, hvor de selv er opvokset. Og med en naturlig sans for god stil, smag og kvalitet er det selvfølgelig ikke noget, de vil gå på kompromis med, fortæller Nino, mens vi kører rundt blandt de smukke pistacietræer i det meget rå landskab på Mount Etna som hele tiden ulmer og blot venter på at komme med endnu et udbrud, som de lokale ikke frygter, men lever med og efter strikse forholdsregler.
Det er aldeles breathtaking!
Det har været en helt unik oplevelse for os at besøge “Pisti” på vulkanen Etna. Vi plukkede pistacie nødder og spiste dem rå. En nøddeagtig, mild og elegant smag!.
I dag var den første høst dag og helt særlig. De høster nemlig kun hvert andet år.
Vi glæder os til at byde dem velkommen i Supermarco!