Februar

Februar er måneden dedikeret til jordens hvile.

Hvad sker der i denne periode? Naturens rytmer respekteres, og jorden finder sine ideelle betingelser.
Frost og tø op arbejder på jorden, og aktiviteterne til forberedelse af såning begynder og vil fortsætte indtil første halvdel af april.
Vi efterlader resterne af den tidligere høst for at beskytte dyrenes naturlige habitat, som forbereder sig på vinteren, og vi venter på marts måned for at begynde arbejdet med forberedelse til dyrkning.
I den stilheden på landet forbereder naturen sig på den store genstart!

Marts

Marts er måneden for genstart og forår med dens farver og dufte. Hvad sker der i denne periode?

I første halvdel af marts er der hvile og stilhed. I midten af marts stiger temperaturen, og rismarkerne begynder at tørre op efter regnen, der har gennemblødt jorden. I denne periode begynder aktiviteterne med jordforberedelse og vil fortsætte indtil første halvdel af april.

April

April er måneden for den første varme, de længste dage og for såning. Efter såningsaktiviteterne bliver rismarkerne dækket af et lag vand. Denne proces kaldes “nedsænkning” og tillader risplanterne at modne under optimale forhold før høstperioden.
Og på magisk vis vil markerne forvandle sig til et enormt spejl, der afspejler alle årstidens farver!

Maj

Maj er måneden for såning og … som i april “nedsænkning”.
Fasen, hvor rismarkerne oversvømmes for at give planterne mulighed for at vokse under de mest favorable betingelser.

Juni

Sommeren er kommet, og alt i markerne skal være perfekt for at fremme væksten af vores risplanter. Nøgleordet for denne måned er:  Opmærksomhed. Når vi overvåger rismarkerne og betingelserne for planterne er opmærksomhed vigtigt.
Hvordan gør vi det?
Vi tager os af alt med stor omhu og med hjælp fra en særlig app, som hjælper os med alle vores aktiviteter.

Juli

Vi sikrer tilstrækkelige vandniveauer og næringsstoffer i vores rismarker for at fremme væksten af den fremtidige aks. I den første fase af “aksdannelsen” sprayer vi effektive mikroorganismer på rismarkerne for at fremme planternes trivsel. Vi følger principperne i Agriculture 4.0 og anvender satellitkontrol til at overvåge den regelmæssige og ensartede vækst af vores risplanter.

August

I august overvåger vi vandniveauet i rismarkerne, og regulerer det afhængigt af de omgivende temperaturer, for at opretholde et ideelt miljø, der gavner vores risplanter.
På dette stadie stræbes der efter at opretholde et konstant vandniveau for at sikre tilstrækkelig iltning til spæde planter og kontrollere ukrudt.
Vand hjælper med at beskytte risplanter og er derfor vigtigt at overvåge niveauerne konstant, for at kunne intervenere hurtigt, og til dette bruger vi de bedste X-Farm teknologier.

September

Det er høsttid i Roncoferraro: I september fjerner vi vandet fra rismarkerne for at tillade, at vores Carnaroli ris kan fuldføre modningsprocessen på jord, der ikke længere er oversvømmet.
Men ikke kun det: denne måned vil vi også begynde at høste vores Meracinque med specielle satellitstyret mejetærskere for at kortlægge hele sæsonen!

Åbningstider

Mandag: 08:30 – 19:00
Tirsdag: 08:30 – 19:00
Onsdag: 08:30 – 19:00
Torsdag: 08:30 – 19:00
Fredag: 08:30 – 19:00
Lørdag: 08:30 – 17:00
Søndag: Lukket

Helligdage

Torsdag d. 9. maj: lukket
Mandag d. 20. maj: lukket

Bliv en del af Club Supermarco 🇮🇹

Skriv dig op til vores eksklusive fordelsklub og modtag alt fra tilbud, events og konkurrencer til italienske opskrifter, rejsetips og sjove videoer.

Gør som +20.000 andre 💚