Tilpas samtykkepræferencer

Vi bruger cookies til at hjælpe dig med at navigere effektivt og udføre visse funktioner. Du finder detaljerede oplysninger om alle cookies under hver samtykkekategori nedenfor.

Cookies, der kategoriseres som "Nødvendige", gemmes på din browser, da de er essentielle for at muliggøre grundlæggende funktionaliteter på siden.... 

Altid aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Ingen cookies at vise.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Ingen cookies at vise.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Ingen cookies at vise.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Ingen cookies at vise.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Ingen cookies at vise.

Risotto med oliven- og tomatstøv 

Ingredienser

Risottoris
250 g

Løg
1 stk

Tomatpassata
50 g

Mascarpone
100 g

Parmesan
50 g

Hvidvin
1/2 kop

Grøntsagsbouillon 
1 liter

Olivenolie
5 spsk.

Soltørret tomater
Der ikke ligger i væske

Olivenstøv

Salt & peber
Efter behov

Fremgangsmåde

 

En klassisk risotto får her nyt liv med et løft af oliven- og tomatstøv på toppen. En enkel ret at lave, men med et eksklusivt udtryk – perfekt til gæster.

  1. Start først med at dehydrere dine soltørrede tomater i ovnen på varmluft indtil de er tørre. Det er ca. 3,5 timer. Vigtigt at du køber de soltørrede tomater som ikke ligger i væske. Derefter blender du de dehydrerede tomater i en blender og lader dem stå indtil retten er færdig.
  2. Hæld risene på panden ned til det sauterede løg. Tilføj tomatpassata, salt og peber. Skru op for varmen, rør rundt og lad hvidvinen koge ind i risene.
  3. Herefter tilsætter du løbende din bouillon en grydeske ad gangen.
  4. Når dine ris er tæt på at være færdige, tilfører du mascarpone og parmesan og rører rundt.
  5. Når risene er al dente, sluk da for varmen og lad den stå 5 minutter med låg på.
  6. Ved servering af din risotto drysser du med lidt oliven- og tomatstøv på toppen.

 

Det er en ret, der bliver serveret på en restaurant i Firenze, og den er super enkel, men meget eksklusiv i smagen. Nyd den til et fantastisk glas vin.

Denne opskrift er skabt af Kerin Tobanelli, som med passion bringer det italienske køkken til live. Dyk dybere ned i hendes verden af opskrifter via linket herunder.
www.caffedatobanelli.com